Ugrás a tartalomhoz

Színészek ligete (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 

„Színészliget Bogácson” címmel mutatták be Hajdu Imre legújabb könyvét Mezőkövesden. A Városi Könyvtárban megrendezett ünnepségen dr. Hajdu András beszélgetett az íróval a kötetről június 3-án.

 Az eseményen Ongainé Juhász Mónika, a könyvtár szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket. Hajdu Imre egyebek mellett ismertette a színészliget megálmodójának, Hanák Zsoltnak az életútját, a Nemzet Színészeinek kiválasztását, valamint a Színészliget megszületésének történetet. Elmondta, a liget első fáit 2009-ben ültették el, míg az utolsó ünnepséget ebben az esztendőben rendezték meg. A faültetéseken többek között olyan ismert színészek vettek részt az elmúlt években mint Avar István, Máthé Erzsi, Bodrogi Gyula, Sinkovits-Vitay András, Molnár Piroska, Haumann Péter vagy Sztankay István. Hozzátette, a színésznagyságok közül többen is rendszeresen visszajárnak a bogácsi rendezvényre. A könyv szerzője a faültetésekkel kapcsolatos események mellett saját személyes tapasztalatait osztotta meg a kötetben.

A könyvben bemutatja a Magyar Teátristák keresztjét is, melyet szintén a ligetben állítottak fel. Kiemelte, a feszületen elsősorban olyan színésznagyságok névtábláit helyezték és helyezik el, akik a Nemzet Színésze kitüntető cím megalapítása előtt játszottak a színpadon és kimagasló tevékenységükkel örökre beírták magukat a magyar színjátszás történetének évkönyvébe.
A könyvbemutató zárásaként Béres János Kossuth-díjas furulyaművész, zenepedagógus osztotta meg a gondolatait a Színészligettel, valamint a könyvben szereplő színészekkel kapcsolatban, akik közül a hivatásának köszönhetően több színművésszel is személyes ismeretséget kötött.
A könyvbemutató után kötetlen beszélgetéssel és dedikálással folytatódott az esemény.

Kapcsolódó hírek