Ugrás a tartalomhoz

Kicsengettek a művészeti iskolában (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Évzáró ünnepséget rendezett a Mezőkövesdi Alapfokú Oktatási Intézmény június 10-én.

A Közösségi Házban megszervezett eseményen Mozerné Horga Stefánia, az oktatási intézmény vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd röviden értékelte a hátrahagyott tanévet. Kiemelte, hogy a zeneiskola 50 éves jubileumára egész éves hangversenysorozattal emlékeztek, melynek keretében régi és jelenlegi növendékek léptek színpadra. A régi növendékek nevet viselő koncertsorozaton komoly és könnyű zenei előadásokat rendeztek a félévszázados iskola tiszteletére. Emellett megrendezték a hagyományos tavaszi jótékonysági gálát, ami szintén nagy sikert aratott a zeneszeretők körében. Az intézményvezető elmondta, az iskola növendékei és tanárai összesen 44-szer szerepeltek saját, vagy külsős zenei rendezvényen, továbbá lógóversenyt is rendeztek az iskolában, melyre számos színvonalas alkotás érkezett a tanárok és tanulók részéről egyaránt. A növendékek tanulmányi eredményei az elmúlt évhez hasonlóan idén is kimagaslóak voltak. A zenei tanszakosok 4, 8-as, a képző- és iparművészek, 4, 9-es, míg a néptáncosok 5-ös átlaggal végeztek, így az iskola átlaga 4,9 lett a tanévben.
A növendékek számos országos, illetve nemzetközi képzőművészeti és zenei találkozón, valamint versenyen vettek részt, melyeken eredményesen szerepeltek. A zenei megméretéseken kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésben részesültek az évzárón. Az iskola tanulói közül 17 fő hangszeres, míg 5 fő képzőművészeti alapvizsgát tett. Ezen felül az iskola történetében először egy növendék hangszeres zenei záróvizsgával fejezte be a tanulmányait.

Két búcsúzó művésztanár
Az ünnepség végén Mozerné Horga Stefánia két művésztanárt búcsúztatott az iskolától. Az intézmény első embere Majoros Klárának és Vincze Viktóriának megköszönte az elmúlt évben, illetve években végzett áldozatos és magas színvonalú munkáját.
Az intézmény felvételivel egybekötött beiratkozása, valamint az újra beiratkozás időpontja június 16-a és 17-e lesz. A növendékek mindkét nap 13-tól 18 óráig jelentkezhetnek az oktatási intézményben.

Kapcsolódó hírek