Ugrás a tartalomhoz

Elindult a kézilabdások felkészülése (videóval)

Megkezdte a felkészülést a bajnoki szezonra az MKC. Skaliczki László vezetőedző célja egy erőseb, stabilabb középcsapat létrehozása.

Múlthét csütörtökön délelőtt focizással kezdte a felkészülés az MKC felnőtt csapata, este viszont már komolyabb munka és felmérések vártak a gárdára. A héten pedig az erőnléti edzést tartottak a játékosoknak.
 Hathetes lesz a felkészülésük, két háromhetes blokkra osztva. Az első felében a fizikai munkán lesz a hangsúly, a másodikban az edzőmeccseken, a technikai, taktikai dolgokon.
A vezetőedző, Skaliczki Lálszló szerkezetileg stabil csapatot szeretnénk, a védekezésen lesz a hangsúly, több variációt, a nyitottabbakat is kipróbálják, ehhez persze jó kapusteljesítmény is kell, de lesz három hálóőre a csapatnak. A posztok tekintetében még az átlövőknél van hiányosság. Dinamikus, gyors lerohanásokat és a visszarendeződést kell tökéletesíteniük a szezonra, tavaly ebben voltak a legnagyobb hiányosságaik. Decemberig 20 forduló lezajlik az alapszakaszból, csak kettő marad februárra és mellette még ott lesz a Magyar Kupa is.
„Stabil középcsapatot szeretnék a tavalyi óriási, a bennmaradásért vívott harc után. Ha a felsőházba kerülnénk, az a kövesdi kézilabda egyik legjobb eredménye volna, és egy jó cél, hogy elhozzuk újra a Szegedet és a Veszprémet. ha nem sikerül, akkor az alsóház elejéhez szeretnénk tartozni” -  mondta el a tréner.
A csapat hazai környezetben készül az őszi szezonra, nem utaznak el más településre edzőtáborba. Augusztus elején Tordán vesznek majd részt egy tornán, ott lesz a Székelyudvarhely és a Balmazújváros is. Utána itthon szintén egy tornán mutatkoznak majd be a közönségüknek. Ezt követően Balmazújvárosban mérkőznek meg a hazaiakkal, a Tordával és egy cseh együttessel. Az utolsó edzőmérkőzést itthon vívják majd az Orosháza ellen augusztus 22-én.

Kapcsolódó hírek