Ugrás a tartalomhoz

Két első osztályú rivális

Mezőkövesd hírei

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette a Ligakupa 2014–2015-ös idényének csoportbeosztását július 23-án. A Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt együttese az NB I-es MTK Budapest és Dunaújváros mellett az NB II-es Balmazújváros gárdájával játszhat oda-visszavágós formában a továbbjutásért.

A sorozat lebonyolítása az előző évhez hasonlóan alakul, ami azt jelenti, hogy nyolc csoportban az összes első-, és másodosztályú csapat, azaz 32 együttes vesz részt. Tóth László tanítványai ismét összekerültek a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdájával, akiket Hegedűsék tavaly mindkét alkalommal legyőztek (2-1 és 7-1). A hajdúságiak mellett tavaly az NB I-es kiesés elől sikeresen megmenekülő MTK, valamint az első osztály egyik újonca, a Dunaújváros vár labdarúgóinkra. A sorsolás szeszélye folytán egy kvartettbe került a Győri ETO a Budapest Honvéddal, az Újpest a Videotonnal, illetve a Vasassal, míg a Diósgyőr a Nyíregyházával a Szolnokkal és a Cegléddel találkozik. A csoportból az első két helyezett léphet a legjobb 16 közé, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódik tovább a küzdelemsorozat.


Keddi játéknapok

A csoportmérkőzések nyitófordulóját szeptember 2-án rendezik meg, míg a záróforduló időpontja november 18-a lesz. Az időpontokat illetően érdekesség, hogy a csapatok egy játéknap kivételével keddenként fogják lejátszani a sorozat mérkőzéseit. A Ligakupa pontos menetrendjét a későbbiekben fogják elkészíteni.


A csoportmérkőzések időpontjai:


1. forduló 2014. szeptember 2. (kedd)
2. forduló 2014. szeptember 16. (kedd)
3. forduló 2014. október 7. (kedd)
4. forduló 2014. október 15. (szerda)
5. forduló 2014. november 11. (kedd)
6. forduló 2014. november 18. (kedd)


Ligakupa csoportbeosztása:

A-csoport
Diósgyőr
Cegléd
Nyíregyháza
Szolnok

B-csoport
DVSC-Teva
Békéscsaba
KTE-Phoenix Mecano
Szeged 2011

C-csoport
Balmazújváros
Dunaújváros
Mezőkövesd Zsóry
MTK


D-csoport
Csákvár
Gyirmót
Győri ETO
Bp. Honvéd

E-csoport
Ajka
Videoton
Újpest
Vasas

F-csoport
FTC
Kaposvári Rákóczi
MVM-Paks
ZTE

G-csoport
Siófok
Sopron
Haladás
Lombard Pápa

H-csoport
PMFC
Puskás Akadémia FC
Soroksár
Szigetszentmiklós

Kapcsolódó hírek