Ugrás a tartalomhoz

60 éves a Mezőkövesdi Fúvószenekar (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hímzett zászlót kapott ajándékba a várostól az idén jubiláló társulat, mely augusztus 14–16. között koncertsorozattal ünnepelte a jeles évfordulót.

A program első napján a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, péntek este pedig a Közösségi Ház előtt lépett fel az olaszországi Petriolo fúvószenekara, mazsorettcsoportja és a házigazda mezőkövesdi fúvósok és mazsorettek.
Petriolo és Mezőkövesd között immár több mint 10 éves baráti kapcsolat van, több alkalommal is ellátogattak egymáshoz. Legutóbb a mezőkövesdi zenészek utaztak el Petriolo-ba egy nagyszabású rendezvényre, most pedig az olaszok jöttek el a jubileumi gálára.
Az ünnepi gála szombat este volt a Városi Sportcsarnokban, ahol az ünnepelt zenekar mellett az olasz Petriolóból és Szihalomról érkező zenészek bemutatása után dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, a jubiláló csapatot és egy egyedi zászlót adott át Panyi Zoltánnak, a hazai fúvósok vezetőjének.
Ezt követően Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszter-helyettese, térségünk országgyűlési képviselője méltatta a fúvószenekart. Kiemelte, hogy Mezőkövesd kulturális értékévé vált a zenekar, amelynek a hat évtized alatt mindig olyan vezetői és tagjai voltak, akik lelkesen végezték munkájukat, amivel éltetik a civil szerveződést. A település számára a fúvószenekar olyan, mint a levesben a só. Nélkülözhetetlenek, hiszen szinte nincs városi rendezvény nélkülük. 
A Mezőkövesdi Fúvószenekar nevében Benke Ádám tag köszönte meg Mezőkövesd Város Önkormányzata, illetve egyéb cégek, szervezetek, civilek által nyújtott támogatást, segítséget. Az este során az olasz és a szihalmi vendégek is felköszöntötték az ünnepeltet.
A mintegy háromórás est során a három zenekar és a mezőkövesdi, valamint olasz mazsorettek felváltva és együtt is szórakoztatták a közönséget.
A gála zárásaként tortával köszöntötték a Mezőkövesdi Fúvószenekart.

Kapcsolódó hírek