Ugrás a tartalomhoz

Sima hazai siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC
– Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 27-22 (13-11)


Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Balmazújváros ellen. Csapatunk a sikernek köszönhetően tovább erősítette helyét a középmezőnyben.

Az NB I-es Kézilabda bajnokság 7. fordulójában az újonc, 9. helyen álló hajdúsági gárda látogatott Mezőkövesdre szeptember 30-án. Együttesünkre nem várt könnyű mérkőzés, hiszen Füzesi Ferenc tanítványai az MKC-hoz hasonlóan 4 ponttal álltak a  tabellán a forduló előtt. Ráadásul a sereghajtó Komló mellett a középmezőny első feléhez tartozó Gyöngyös ellen is győztesen vonultak le a pályáról.
A két csapat egyébként nagyon jól ismeri egymást, hiszen a felek a 2012/13-as évben az NB I/B Keleti csoportjában szerepeltek. Az MKC a bajnokságban két szoros mérkőzésen oda-vissza legyőzte a hajdúságiakat, akik tavaly a Magyar Kupa 3. fordulójában egy 26–24-es győzelemmel és továbbjutással vigasztalódhattak.


Rossz kezdés, majd fordítás

Nem kezdték jól a találkozót Skaliczki László tanítványai, ugyanis Trivkovicsék az elől-hátul elkövetett technikai hibák mellett elkerülhető gólokat kaptak, így öt perc után 3-0-ás vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Kéziseink azonban nem hagyták meglógni a látogatókat és a gyengébb rajt után megrázták magukat. A lendületes játéknak köszönhetően három perccel később Vasic góljával már 4-4-re álltak a csapatok. A folytatásban rövid ideig együtt haladtak a felek, majd együttesünk elsősorban a jelentősen feljavult védekezésének köszönhetően állva hagyta a hajdúságiakat. Az MKC kapuját 10 perc után a Liszkaitól „öröklő” Volarevics őrizte, aki hosszú időre lehúzta a redőnyt. Eközben elől Vasic és Lókodi vezérletével egy 7-0-ás sorozatot építettek fel a Skaliczki fiúk, így Radnic 20. percben szerzett találata ötgólos, azaz 11-6-os kövesdi vezetést jelentett. Az újvárosiak azonban nem roppantak össze és Mekaru „mesterhármasával” két gólra faragták a hátrányukat, amely egészen a szünetig meg is maradt a csapatok között.


Magabiztos játék


Fordulás után Cuzic és Pálos révén gyorsan megduplázták előnyüket kéziseink, melyre Oláh Zoltán és Füleki válaszolt, így ismét közelebb araszoltak a vendégek. Együttesünk az első tíz perc második felében viszont újra remekül muzsikált és a kiváló teljesítmény ezúttal sem maradt eredmény nélkül. Vasicsék ebben a periódusban egy 4-0-ás szériát hoztak össze, így 20 perccel a találkozó vége előtt hat gólra nőtt a különbség (19-13). Füzesi Ferenc időkéréssel próbálta meg rendezni az újvárosi sorokat, de jelentős javulást nem tudott elérni. Az MKC a folytatásban is ötletesen és kedvvel játszott, ennek köszönhetően egészen az összecsapás végéig különösebb megerőltetés nélkül tartotta a tisztes távolságot. A játék összképe alapján teljesen megérdemelt hazai sikerrel zárult a 60 perc, mellyel zsinórban a harmadik bajnoki győzelmüket könyvelhették el Szepesiék. Csapatunk hét forduló után 6 ponttal a tabella 7. helyén áll, az MKC-hoz hasonlóan 6 pontos Gyöngyös, Tatabánya és Orosháza alkotta hármas mögött.


Balaton-parti kirándulás

Kézilabdázóink legközelebb a 3. helyezett Balatonfüred vendégeként lépnek parkettre. A bajnoki összecsapás október 8-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Balaton-parti városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 27-22 (13-11)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Bacs, Bóna
MKC: Liszkai, Volarevics, Sipos (kapusok), Molnár, Vasics 6, Szepesi, Csuzics 3, Terenyi, Lókodi 7, Radnics 2, Grünfelder 2, Pálos 1, Pavlovics 1, Trivkovics 1, Nakhajenka 2, Dzono 2. Vezetőedző: Skaliczki László
Balmazújváros: Oláh Z., Pajkó (kapusok), Mekaru 7, Temesvári 3, Nagy N., Füleki 2, Oláh T. 2, Balázs, heiczinger, Dioris 4, Minegász, Kovacech, Bali 1, Hajdu T. 3, Salamon, István. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Hetesek: 2/1 ill. 4/3
Kiállítás: 12 ill. 10 perc

Kapcsolódó hírek