Ugrás a tartalomhoz

Herman Ottó kiállítás (videóval)

100 évvel ezelőtt hunyt el Herman Ottó. Ennek tiszteletére, és a Herman Ottó év alkalmából a Holocén Természetvédelmi Egyesület kiállítással emlékezik meg a polihisztorról, miskolci, lillafüredi, mezőkövesdi és környéki munkáiról.

A Holocén Természetvédelmi Egyesület mezőkövesdi szervezete által berendezett kiállítás október 20-án nyitotta meg kapuit a Közösségi Ház aulájában.
A megnyitó ünnepségen elsőként Kiss József, a Holocén Természetvédelmi Egyesület elnöke mondott beszédet, aki főként Herman Ottó, mint polihisztor Miskolcon, Lillafüreden végzett politikai, természetvédelmi, kutatási munkáit ismertette és hangsúlyozta tevékenységének jelentőségét. Ez a téma alkotja a kiállítás egyik részét.
Ezt követően Répászky Zoltán, az Egyesület mezőkövesdi tagja mutatta be a kiállítás Mezőkövesdet és környékét érintő anyagát. A fotók, dokumentumok például a polihisztor által felkutatott, lejegyzett, megörökített matyó viseletet, illetve akkori matyó házakat ábrázolják, mutatják be.
Mindezek mellett a tárlat egy szelete azt tárja a közönség elé, hogy az egyesület mezőkövesdi csoportja az elmúlt 36 évben milyen programokkal, rendezvényekkel igyekezett népszerűsíteni, fenntartani a neves és elismert polihisztor életét és munkásságát, a természetvédelem jelentőségét.
A Herman Ottó miskolci, lillafüredi, mezőkövesdi és a környékbeli településen végzett kutatásait, munkáját bemutató kiállítást november 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Közösségi Ház aulájában.

Kapcsolódó hírek