Ugrás a tartalomhoz

Színes érempaletta (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a kövesdi sakkozók a XVII. Matyó Pékség Open – I. Marczis Mihály Emlékversenyen.

Első alkalommal hívta életre ezen a néven a Mezőkövesd Zsóry SE sakkszakosztálya a 2011-ben elhunyt kövesdi játékos és intéző tiszteletére a megméretést. Három csoportban összesen 28 résztvevő mérte össze a tudását a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában október 25-én. A versenyen zömében fiatalok vettek részt, így a viadal kiváló lehetőség volt számukra a fejlődés szempontjából.

KÖVESDI ÉRMESEK Az alsósok küzdelmében az andornaktályai Kópiás Anna szerezte meg az első helyet, méghozzá 100%-os teljesítménnyel. A második és harmadik pozíciókat egyaránt a kövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói szerezték meg, Sipeki László és Megyesi Bálint személyében.
A felsősök között Csontos Dominik, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákja állhatott fel a dobogó tetejére, míg Dózsa Tibor, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolából a második, Molnár Viktor gimnazista a harmadik pozícióban zárta szereplését a versenyen.
A nyílt csoportban Paál András révén andornaktályai győzelem született. A második és harmadik helyen holtverseny alakult ki az egyaránt a Mezőkövesd Zsóry SE sakkszakosztályát erősítő Éberth Zoltán és Hegedűs Rafael között.
A legeredményesebb női sakkozó a szintén Mezőkövesd Zsóry csapatában szereplő Gáspár Muriel Aranka lett, aki összesítésben a 8. helyen végzett 4 ponttal.

ÉRTÉKES DÍJAK
A jó hangulatú régiós verseny végén okleveleket, valamint könyvjutalmat vehettek át a legeredményesebb sportolók. Emellett Marczis Mihályné különdíjakat adott át a sakkozóknak. A Matyó Pékségnek köszönhetően a verseny résztvevői rétest kaptak ajándékba.
A kövesdi sakkozók legközelebb november 29-én ülnek asztalokhoz régiós versenyen, amikor is a Rozmaring Cukrászda Opent rendezik meg.

HÁRMAS KÖVESDI SIKER A szeptemberben megrendezett XVI. Party Pizza Opent 17 sakkozó tisztelte meg jelenlétével. A gyerekcsoportban (alsósok) Farkas Bence, Bocsi Levente, Farkas Máté (füzesabonyi versenyzők, felkészítőjük Engel Tibor) végzett az első három helyen. A legjobb kövesdi Kriston Kíra lett.
A felsősök között is füzesabonyi siker született, Zug Gábor gyűjtötte a legtöbb pontot, holtversenyes társa Csörgő Eszter (Szentistván), harmadik Molnár Viktor (legjobb mezőkövesdi díj) (Szent László Gimnázium).
A nyílt csoportban Éberth, Zoltán, Bojtár Lajos, Cseh Tamás sorrend alakult ki, akik kivétel nélkül a Mezőkövesd Zsóry SE versenyzői.

Kapcsolódó hírek