Ugrás a tartalomhoz

Nehéz párharc a kupában (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Elkészítették a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosítását a Magyar Kézilabda Szövetségben. A Mezőkövesdi KC felnőtt együttese a sorsolás értelmében az NB I-es Orosháza csapatával találkozik.

A versenykiírás szerint az azonos osztályban szereplő csapatok oda-visszavágós alapon döntenek a továbbjutásról, míg a különböző osztályú párharcokban az alacsonyabb bajnokságban játszó csapat pályaválasztása mellett, egy találkozón csapnak össze a felek.
A sorsolás szeszélye folytán egy párosítás kivételével azonos osztályú csapatok játszanak egymással, így a másodosztályú Szentendre és az NB I-es Balatonfüred küzdelmén kívül mindenki kétszer lép parkettre a Magyar Kupa következő körében.
Az MKSZ november 12-ét és 26-át jelölte ki a forduló hivatalos játéknapjainak.
Skaliczki László együttese először Orosházán fog pályára lépni november 12-én, szerdán 18 órakor.


A győztesek menetrendje

A párharcok továbbjutói ezután osztálytól függetlenül oda-visszavágós formában folytatják szereplésüket a sorozatban. A negyeddöntők mérkőzéseit a tervek szerint december közepén fogják lejátszani a csapatok, míg az elődöntőket februárban vívják meg.
Az elődöntők győztesei bejutnak a kupa négyesdöntőjébe, ahol csatlakozik hozzájuk az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged. A sorozat végső sorrendjéről 2015. április 24-én és 25-én döntenek majd a csapatok, ugyanis akkor rendezik meg a két elődöntőt és a helyosztó mérkőzéseket.


A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosítása:

Orosháza FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC

Primavera Mizse KC (NB I/B) – Százhalombattai KE (NB I/B)
Csurgói KK – Kőnig-Trade Balmazújváros
Ceglédi KKSE - Sport36-Komló
Grundfos Tatabánya KC – B.Braun Gyöngyös
Szentendrei KC (NB I/B) – Balatonfüredi KSE
Váci KSE (NB I/B) – SBS Eger Eszterházy SZSE (NB I/B)
Tatai AC (NB I/B) – Pécs VSE (NB I/B)

Kapcsolódó hírek