Ugrás a tartalomhoz

A százhoz közel (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kilencvenötödik születésnapját ünnepli a mezőkövesdi Kis László január 31-én. A jeles évforduló alkalmából egy nappal korábban dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte fel városunk egyik legidősebb lakosát.

Kis László 1920. január 31-én született. Laci bácsi már gyermekkorában megismerkedett a mezőgazdasági munkával, amely egész életében fontos szerepet töltött be. Fiatalkorában summásként dolgozott, majd a katonaéveket követően a Mezőkövesdi Termelőszövetkezetben végzett mezőgazdasági munkát, ahol hosszú időn keresztül 70 ember munkáját koordinálta csoportvezetőként. A mezőgazdaság és az állattenyésztés szeretete a nyugdíjas években is végig elkísérte. Laci bácsi kitűnő szellemi és fizikai állapotnak örvend, amit ékesen bizonyít, hogy mind a mai napig ellátja a háztartásban élő állatokat és a növénytermesztésben is aktív szerepet vállal. Kis Lászlónak két gyermeke él, emellett négy unokája és három dédunokája született.

Dr. Fekete Zoltán polgármester Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó oklevelének felolvasása és átadása után az önkormányzat oklevelét is átnyújtotta az ünnepeltnek. Ezen felül egy gyönyörű virágcsokorral és tortával köszöntötte Laci bácsit, aki ezt követően egyebek mellett gyermek és katonaéveiről, valamint mindennapi tevékenységéről mesélt.

B. K.

Kapcsolódó hírek