Ugrás a tartalomhoz

Rendőreink csendben tették dolgukat, de nem eredménytelenül!

Mezőkövesd hírei

Az év első hónapja igen mozgalmas volt köszönhetően a bűnelkövetőknek,  akik egy része már elnyerte méltó jutalmát.

Január 5-én rendőrök által beszerzett információ alapján indult nyomozás M. Ferenc Mihály 54 éves mezőkövesdi lakos ellen, mert az információk ellenőrzése során kiderült, hogy nevezett már a kora reggeli órákban csatlakozott a sértetthez, akivel közösen több vendéglátóegységet látogatott meg a nap folyamán, s biztatta a túlzott alkohol fogyasztására. Miután lakásáig kísérte és a sértett ittasságából adódóan elaludt, hűtőszekrényéből 1 db 1 kg-os párizsi hentesárut, a bárszekrényből 1 db kulcscsomót, és az udvarról 1 db kék színű női vázas kerékpárt tulajdonított el.
A rendőrök nyomozásának eredményeként az az érdekes helyzet állt elő, hogy a bűncselekmény elkövetésére még azt megelőzően fény derült, mielőtt maga a sértett feljelentést tett volna.   

Január 12-én lopás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, mert kerítéskivágás módszerével behatolt egy mezőkövesdi üzlet raktárába és onnan italos üvegeket, sörös rekeszeket tulajdonított el. Az ügyben a nyomozók kiderítették, hogy az elkövető a cselekményt másodmagával követte el, majd kis idő elteltével megkísérelte a szerzett göngyöleget beváltani ugyanazon üzletben. A cselekményt kiötlő tettes K. Gábor mezőkövesdi tartózkodási hellyel rendelkező 27 éves férfi – figyelemmel korábbi előéletére – őrizetbe vételre, majd hatósági kezdeményezésre ügyészségi közreműködéssel előzetes letartóztatásba került.

Január 22-én éjszaka a szolgálatban lévő járőrök gyanús személyre figyeltek fel, ezért rendőri intézkedés alá vonták. Az intézkedés során több olyan tárgy került feltalálásra, melyre nézve bűncselekmény gyanúja merült fel. A nyomozókat értesítve csakhamar kiderült, hogy a kb. 10.000 Ft értékű fémtárgyak Mezőkövesd egyik lakóingatlan fészeréből kerültek eltulajdonításra, s a tettes épp hazafelé tartott zsákmányával.
A sértettet a rendőrök álmából ébresztették, s tudatták vele a hívatlan látogató cselekményét. Az elkövető K. Tamás 32 éves mezőkövesdi lakos beismerő vallomását követően nevezettel szemben a nyomozó hatóság őrizetbe vétel elrendeléséről döntött.

Január 25-én a rendőrök betörőpárost fogtak, mikor azok épp a helyszínről igyekeztek meglépni egy mezőkövesdi ingatlanból összegyűjtött ruhaneműkkel. Tettenérésüket követően a két férfi – B. Lajos József 19 éves, és B. Miklós 45 éves mezőkövesdi lakosok – beismerő vallomást tett.

Január 26-án a rendőrök szintén egy párost vontak rendőri intézkedés alá, akik drótkerítést kíséreltek meg értékesíteni az egyik színesfém átvevő helyen. A két mezőkövesdi lakosú férfi előbb arra hivatkozott, hogy találták a holmit, melyről hamar kiderült, hogy az egy telephely levágott és eltulajdonított kerítéselemei. L. András 48 éves, és T. Ferenc 42 éves elkövető gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, s a bíróság előtt feleltek tettükért.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek