Ugrás a tartalomhoz

Presztízsmeccs a kupában

Mezőkövesd hírei

A nagy rivális Gyöngyössel találkozik a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a Magyar Kupában. A párharc tétje a legjobb négy közé jutás lesz.

Mint ismert az MKC együttese az NB II-es Salgótarján, valamint az egyaránt első osztályú Orosháza és Balatonfüred búcsúztatása után jutott be a Magyar Kupa legjobb hat együttese közé. Grünfelderéket már csak egy lépés választja el a négyesdöntőbe jutástól, melynek az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged biztos résztvevője. Skaliczki László tanítványai mellett a Cegléd, a Vác, valamint a Gyöngyös várhatta az utolsó kör sorsolását, amit február 24-én tartottak meg a Magyar Kézilabda Szövetségben.
Csuzicsék nem voltak szerencsések, ugyanis a legnehezebb riválist, a felsőházi rájátszásról éppen csak lemaradó B.Braun Gyöngyöst kapták ellenfélként. A négyesdöntőbe jutásról két mérkőzés dönt majd, az elsőt Mezőkövesden rendezik. A párharc összecsapásait március 29-éig kell lejátszani, melynek időpontjairól a napokban döntenek a felek. A másik ágon csak egy találkozót rendeznek, ahol a másodosztályú Vác játszhat hazai pályán. A győztesek kvalifikálják magukat a négyesdöntőbe, amit április 25-én 26-án bonyolítanak le.


Kezdődik a rájátszás

Együttesünk kedvező helyzetből várhatja a február 27-én kezdődő NB I-es kézilabda bajnokság 7-12. helyéért zajló küzdelmeit, hiszen Csuzicsék a második legelőkelőbb pozícióból vághatnak neki a bajnokság második felének. Az MKC 17 pontot szorgoskodott össze az alapszakaszban, így a Gyöngyöstől mindössze egy ponttal lemaradva, a 8. helyről várhatja a folytatást. A kieséstől leginkább fenyegetett gárdák közül a Cegléd 11, a Komló és a PLER 9-9, míg a sereghajtó Balmazújváros 8 egységgel vághat neki a rájátszásnak.
Együttesünk számára rögtön a nyitófordulóban lehetőség nyílik egy korábbi „adósság törlesztésére”, ugyanis Lókodiék az MKC-t oda-vissza legyőző PLER csapatához látogatnak február 27-én. Jó hír lehet a drukkereknek, hogy az alapszakasszal ellentétben ezúttal minden hazai összecsapást szombaton rendeznek meg és az idegenbeli találkozók közül is csak hármat játszanak le pénteken, a többi mérkőzés játéknapja szintén szombatra esik. A hazai meccsek kezdési időpontját tekintve a Balmazújváros és a PLER ellen 16, a Komló ellen 17 órakor indul útjára a labda, míg a másik három összecsapás 18 órakor kezdődik. Kézilabdázóink a Gyöngyös elleni presztízsrangadókat március 28-án és május 16-án vívják majd meg, előbb Gyöngyösön, majd Mezőkövesden.


A rájátszás menetrendje:

február 27. (péntek) 18.00: PLER Budapest - Mezőkövesdi KC
március 7. (szombat) 16.00: Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújváros
március 14. (szombat) 18.00: Mezőkövesdi KC - Ceglédi KKSE
március 21. (szombat) 17.00: Sport36-Komló - Mezőkövesdi KC
március 28. (szombat) 18.00: B. Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC
április 4. (szombat) 16.00: Mezőkövesdi KC - PLER Budapest
április 10. (péntek) 18.00: Kőnig-Trade Balmazújváros - Mezőkövesdi KC
április 17. (péntek) 18.00: Ceglédi KKSE - Mezőkövesdi KC
május 9. (szombat) 17.00: Mezőkövesdi KC - Sport36-Komló
május 16. szombat 18.00: Mezőkövesdi KC - B. Braun Gyöngyös


Magyar Kupa elődöntő:

Mezőkövesdi KC - B.Braun Gyöngyösi KK
Váci KSE - Ceglédi KSE

B. K.

Kapcsolódó hírek