Ugrás a tartalomhoz

Hancsók Kálmány Megyei Matematika Verseny (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Immár 44. alkalommal szervezték meg a Hancsók Kálmán Megyei Matematika Versenyt a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában március 27-én és 28-án.

A középfokú oktatási intézmény idén a Határtalanul projekt keretében rendezte meg a megyei versenyt, ahol 72 diák mérette össze számtani tudását.  Idén a házigazda iskola mellett 9 intézmény diákjai vettek részt a versenyen, köztük Kézdivásárhelyről is érkeztek versenyzők.
A pénteki írásbeli feladatok után a szombati fordulóban az évfolyamonként legjobb négy tanuló szóban is számot adott matematikai ismereteiről. Idei évben elsőként a nyolcadik osztályosok is részt vehettek a versenyen, azonban nekik csak az írásbeli feladatsort kellett megoldaniuk. A versenyfeladatokat a Gimnázium egykori tanára, Szlovák Sándorné állította össze.
A végeredmény szerint az első helyet a miskolci Herman Ottó Gimnázium csapata érte el. A második a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium diákjai lettek, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum csoportja állhatott fel. A házigazda Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola a negyedik, míg a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium az ötödik helyet érte el. Emellett évfolyamonként külön is díjazták a legjobb eredményt elérő diákokat is.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek