Ugrás a tartalomhoz

Legyőzték a „mumust” – Jövőre is az élvonalban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest 23-22 (15-13)

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a bajnoki pontokat városunk NB I-es felnőtt csapata a PLER ellen. Kézilabdázóink a győzelemnek köszönhetően matematikailag is bebiztosították a bennmaradást, így ősztől is az élvonalban szerepelhetnek.

Az NB I-es bajnokság alsóházi rájátszásának 6. játéknapján a sereghajtó PLER Budapest csapatát fogadták Skaliczki László tanítványai április 4-én. Az összecsapás mindkét fél számára fontos volt, ugyanis az MKC győzelem esetén bebiztosíthatta a bennmaradását, míg a fővárosiak a kiesés elleni küzdelemben lépéselőnybe kerülhettek volna a riválisokkal szemben. Grünfelderék rossz emlékekkel várhatták a találkozót, hiszen ebben az évben még pontot sem tudtak szerezni Leimeteréktől, így kézilabdázóinkat a visszavágás vágya is fűthette.
A mérkőzést a vendégek kezdték jobban. A látogatók Trivkovics kiállítása miatt már fél perc után emberelőnyben játszottak, majd egy perccel később 2-0-ra vezettek. Szepesiék szerencsére gyorsan kapcsoltak és öt perccel később már náluk volt az előny (4-2). Az MKC a játékrész feléig megőrizte kétgólos előnyét, viszont a vendégek egy perc alatt eltüntették a hátrányukat és Gyene hetesből lőtt találatával 6-6-ra módosították az eredményt. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, viszont a hajrában Ilicsék pontosabban és hatékonyabban játszottak, ennek eredményeként két gólos fórt szereztek a szünetig.


Szoros végjáték

Csapatunk fordulás után is magabiztos teljesítményt nyújtott. Pálosék támadásban és védekezésben is felülmúlták a vendégeket, akik 12 perc alatt mindössze egy gólt lőttek, így a 42. minutumban már 19-14-es előnyben voltak a Skaliczki fiúk. A jó védekezéshez elsősorban Holló jóvoltából remek kapusteljesítmény is párosult, de meg kell említeni Liszkait is, aki összesen három hétméterest „nézett ki” a kapuból. Az MKC ezután sem veszített lendületéből, öt perccel később már féltucat gólnyira duzzadt a távolság, csapatunk a 47. percben 21-15-re vezetett. Ekkor azonban a meccsen imponálóan játszó és összesen 11 gólt hintő Ilics bokasérülést szenvedett és nem tudta folytatni a mérkőzést. Nagy valószínűséggel az átlövő kiválása is hozzájárult ahhoz, hogy az MKC teljesítménye visszaesett. A PLER játékosai megérezték együttesünk bizonytalanságát és rohamtempóban kezdték csökkenteni a különbséget. Kocsiék olyannyira elkapták a fonalat, hogy 8 perccel a mérkőzés vége előtt 21-20-ra felzárkóztak és többször is lehetőségük nyílt az egyenlítésre. A kínálkozó lehetőségeket azonban nem tudták kihasználni a rendkívül masszívan védekező Trivkovicsékkal szemben. Együttesünk -idén nem először - komoly mentális erőről tett tanúbizonyságot és a határtalan akarásnak köszönhetően megőrzött egy gólt az előnyéből, így megnyerte a mérkőzést.


Jövőre is NB I!

Az MKC sikere és a Cegléd-Komló 31-29-es végeredménye azt jelenti, hogy Skaliczki László gárdája a hátralévő négy forduló eredményeitől függetlenül, jövőre is az NB I-ben szerepelhet majd. Az alsóházat a Gyöngyös vezeti 24 ponttal, az MKC 23, a Cegléd 19 egységgel áll.
Liszkaiék legközelebb Balmazújvárosban vendégeskednek a bajnokságban. A találkozó április 10-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Hajdú-Bihar megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - PLER Budapest 23-22 (15-13)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Bacs, Bóna
MKC: Volarevics, Holló, Liszkai (kapusok), Vasics 1, Szepesi 3, Terenyi 1, Lókodi, Radnics, Grünfelder 1, Ilics 11 (4), Pálos 1, Molnár 2 (1), Trivkovics 1, Nakhajenka, Csirics 1, Kovács P. Vezetőedző: Skaliczki László
PLER: Kránitz, Váczi, Babasafari (kapusok), Bak 2, Kemény 3, Gyene 3 (3), Kocsi, Tóth P. 2, Leimeter 1, Laurencz 2, Rédai 4, Auth 1, Bohács, J. Mikita 1, M. Mikita, Kucher 1. Vezetőedző: Hutvágner István
Hetesek: 5/5, ill. 6/3
Kiállítás: 14, ill. 10 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek