Ugrás a tartalomhoz

Látványosan halad a felújítás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Május végére befejezik a Rendelőintézet első emeletének felújítását. Ezzel párhuzamban épül a plusz emelet tetőszerkezete is.

Mezőkövesd Város Rendelőintézetben az előzetes ütemezés szerint zajlik az épület felújítása. A rendelőintézet második emeletének átalakítása már befejeződött, a szakrendelések már ott várják a pácienseket. A kivitelező jelenleg már az első emeleten dolgozik.
„Az első szinten az átalakítási, falbontási munkák után az épületgépészeti, illetve épületvillamossági munkákkal folytatódott a felújítás. Jelenleg a gépészetnél és a villamosságnál a szerelvényezés maradt hátra, az épületmesteri feladatoknál pedig már a burkolás előkészítése, illetve a hideg burkolás zajlik” – mondta el Szilvási András, a kivitelező Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.
A belső felújítás mellett a külső munkálatok is haladnak. „A tetőráépítés is folyamatosan történik. A tető acélszerkezete elkészült, a festési munkák is befejeződtek, most jelenleg a tető fedésének munkálatai, lécezés, fóliázás zajlanak. A tervek szerint jövő héten el tudják kezdeni a tető cserepes lefedését. Emellett az épület külső homlokzatának szigetelése egy-két héten belül, a hatósági egyeztetések lefolytatása után kezdődhet el” – tette hozzá a kivitelező cég ügyvezetője.
Az épület első szintjének felújítása május végére befejeződik. A felújítást ezt követően a Rendelőintézet földszintjén folytatják majd.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek