Ugrás a tartalomhoz

A dobogó a cél az NB II-ben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az NB II-es bajnokságban a dobogós helyezés elérését tűzte ki célul az MKC 23 éven aluliakból álló csapata. Az NB I/B-ben szereplő Füzesabonnyal játszotta első előkészületi mérkőzését a Mezőkövesdi KC U23-as gárdája, amely július végén kezdte meg a közös felkészülést.

A negyvenöt percen keresztül szoros találkozón helyenként kiváló, de hullámzó játékkal végül végül 38-30-ra kikaptak a fiatalok.
Molnár Ferenc, a csapat edzője szerint jól haladnak a felkészüléssel, de vannak nehézségeik. Az egyik játékost egy szórakozóhelyen bántalmazták, többen pedig a felnőtt kerettel edzenek, így a fiatalok ritkán gyakorolnak együtt. Az U23-as csapat tavaly még az NB I/B-ben szerepelt, de kiesett, viszont a harmadosztályban több lehet a sikerélményük.
– A következő esztendő jó lehet abból a szempontból is, hogy játékosaim lássák, sokat kell még dolgozniuk azért, hogy igazi NB I-es játékosokká váljanak. A munka, ha nem is azonnal, de két-három, esetleg öt év múlva meg fogja hozni gyümölcsét – biztatta csapatát Molnár Ferenc.
Az U23-as csapat kerete még nem végleges, mezőnyjátékos és kapus is érkezik még. Probléma, hogy az 1998-as korosztályban kevés gyerek született, értük pedig más sportágakkal is versenyezni kell.
– Az ifjúsági csapat számára a bajnokság a felnőttekével együtt kezdődik. Az NB II-es felnőtt sorozat ezt követően két héttel indul. Igyekszünk összehangolni a mérkőzéseket. Az U23 az NB II. Észak-keleti csoportjában szerepel, másik 11, főleg hajdúsági és szabolcsi gárdával együtt. Nagyon bízom, hogy fel tudunk majd állni a végén a dobogóra – mondta Molnár Ferenc.

T. B.

Kapcsolódó hírek