Ugrás a tartalomhoz

Dobogót ért a siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (2-1)

Megérdemelt és fontos győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a Szolnok ellen megrendezett felsőházi rangadón. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően a 2. helyen állnak a tabellán.

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában fontos rangadót játszott a Mezőkövesd, ugyanis a 8 ponttal 5. helyen álló Bajzáték a 9 pontos, 3. helyezett Szolnokot látták vendégül a Városi Stadionban augusztus 29-én.
Érdekesség, hogy a Tisza-parti egylet meccskeretében Balajti, Búrány és Vermes személyében három exkövesdi kapott helyet, igaz, közülük csak Vermes kezdett, míg csapatunkban a kispadon kezdő Máté szerepelt korábban az aktuális ellenfélnél. Labdarúgóinknál lehetőséget kapott a héten igazolt Devecseri, aki Nánási eltiltása miatt kezdőként jutott szóhoz
A legutóbbi játéknapon mindkét együttes nyeretlen maradt, együttesünk Sopronban játszott gól nélküli döntetlent, míg Kis Károly alakulata saját pályáján szenvedett 3-2-es vereséget a Budaörstől. A felek tavalyi két meccse összesen 11 gólt hozott, így a drukkerek most is gól gazdag találkozóra számíthattak.


Három gólos félidő

A rangadó első percei eseménytelenül teltek, majd a 8. percben háromszor is gólt lőhettek volna labdarúgóink. Elsőként Devecseri fejelt kapura Heffler szöglete után, majd a nagy kavarodásban az ismétlést is kivágták a vendégek. A szolnoki kapu ezzel még nem szabadult fel, hiszen egy bal oldali beadás után Bajzát került helyzetbe, lábáról azonban Pokornihoz perdült a labda. A mérkőzést végig nagy iram jellemezte, mindkét együttes támadószellemben és lendületesen focizott. Igazi közönségszórakoztató játékot, majd a 20. percben kövesdi gólt is láthattak a drukkerek. Egy remek akció végén Bajzát kapott jó átadást. A támadó passza után előbb Molnár vette célba a kaput, lövése levágódott, majd Bajzát újabb átadását követően Rácz lőtte ki laposan a jobb alsót. A 32. percben némileg váratlanul egyenlíthettek volna a vendégek, Nagy István szabadrúgása után Dombó óriási bravúrral ütötte ki a labdát. Egy perccel később Nagy fordult be két kövesdi védő között, lövése a bal alsó sarok mellett suhant el. A 37. minutumban ismét a Tisza-parti alakulat veszélyeztetett, miután Gajdos lépett ki a kövesdi védők között, majd néhány jól csellel tisztára játszotta magát, kísérletét azonban Dombó gyors vetődéssel kiszedte a jobb alsó sarokból. Öt perccel a félidő vége előtt megduplázhatta volna előnyét Benczés Miklós csapata. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követen Nagy József maradt teljesen tisztán a jobb szélen, de kapura lövés helyett pontatlan beadással zárult az ígéretes lehetőség. A kihagyott helyzet ezúttal nem bosszulta meg magát, sőt, két perccel később már 2-0-a volt az állás. Heffler sarokrúgása után a szolnoki védők röviden szabadítottak fel, és a labda Dvorschák elé pattant, aki közelről nagy erővel a léc alá bombázott. A vendégek válasza nem késett sokáig, Nagy István élesen belőtt szöglete után Rokszin pattintotta be a labdát estében a bal alsó sarokba, így 45 percet követően teljesen nyitott maradt a mérkőzés.


Nagy iram, Bajzát gól

Fordulás után magához ragadta a kezdeményezést a vendég együttes. Az egész meccsen agilisen és nagy kedvvel játszó Nagy István két veszélyes szabadrúgása okozott izgalmakat a félidő elején, előbb a 49. percben, majd az 53. minutumban lőtt kevéssel a kapu mellé. Az 57. percben Tóth végzett el szabadrúgást az alapvonal közeléből, beívelését követően Lengyel bombázott a keresztléc fölé. Újabb két minutum elteltével Kovács Olivér megpattanó kísérletét védte elvetődve Dombó. A 66. percben Heffler ígéretes, megpattanó szabadrúgása kötött ki a ketrec fölött, majd három perccel később újra két góllal vezetett a Mezőkövesd, mivel Rácz kiváló kiugratását követően Bajzát higgadtan a hálóba helyezett. A szolnokiak nem adták fel, a 73. percben Nagy István, majd öt perc múlva Lengyel kínálta meg távolról Dombót, aki mindkétszer biztosan hárított. A túloldalon Fótyik került helyzetbe a 82. percben, de a bal alsó sarok mellé tüzelt, mint ahogy a 88. percben Bajzát is kevéssel célt tévesztett, így az eredmény nem változott.
Csapatunk a sikerrel beérte a 11 pontos, listavezető Gyirmótot. A tabella 3. helyén a Budaörs áll 10 egységgel.


Edzőmeccs pénteken


Együttesünk legközelebb két hetes szünetet követően a szintén felsőházban tanyázó 4. helyezett Aqvital FC Csákvár otthonában vendégeskedik. A bajnoki összecsapás szeptember 12-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Csákvári Sporttelepen. Labdarúgóink szeptember 4-én edzőmérkőzést játszanak hazai pályán, az első osztályú Diósgyőr ellen. Az összecsapás pénteken 11 órakor kezdődik a Városi Stadionban, a belépés ingyenes.



A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesd Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (2-1)
Mezőkövesd, 1800 néző, Vezette: Farkas Ádám (ifj. Varga G., Vígh-Tarsonyi)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Devecseri, Szeles (Hegedűs D. 81.p), Dvorschák, Heffler, Rácz (Tajthy 85.p), Nagy J., Takács, Molnár G. (Tamási 46.p), Bajzát. Vezetőedző: Benczés Miklós
Szolnok: Pokorni – Rokszin, Vermes, Kenderes, Lengyel, Tóth Be. (Balajti 72.p), Gajdos (Urbin 86.p), Tóth B., Kovács O., Horváth P. (Papucsek 46.p), Nagy I. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Rácz F. (19.p), Dvorschák (41.p), Bajzát (69.p) ill. Rokszin (45.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek