Ugrás a tartalomhoz

Mintegy ezren „Touroztak” (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy ezren vettek részt a Tour de Mezőkövesd idei programjain. Az Életmódváltó Hetek keretében, immár 11. alkalommal megrendezett esemény központi helyszíne a Kavicsos-tó és Szabadidőpark volt.

Verőfényes napsütés, nagy hőség, azaz igazi nyárias időjárás fogadta a sportolni, mozogni szeretőket szeptember 19-én. Az esemény a „Profi” férfi-női kerékpárosok versenyével kezdődött, akiknek egy 1,3 km-es pályán összesen 8 kört kellett teljesíteniük. A férfiak küzdelmében Magicz Dávid diadalmaskodott. A győztes, Gáspár Viktort és Berta Gábort megelőzve szerezte meg az aranyérmet. A hölgyek között Réti Aliz bizonyult a legjobbnak.
A rendezvényt Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője nyitotta meg hivatalosan, aki az egészséges életmód, ezen belül a rendszeres testmozgás fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét. A politikus beszéde után a Mezőkövesd Zsóry FC 15 fős csapatával együtt indult a kerékpáros körön. A jó hangulatú sportprogramon felnőttek, gyerekek, barátok és családtagok együtt rótták a kilométereket.
Ezt követően a gyalogosok vették birtokukba a szabadidőparkot, akik az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan 4, vagy 8 km-es távon indulhattak. A 2 km-es „Nagyi” kört csak 65 éven felüliek választhatták, ennek ellenére az idősebb korosztály képviselői döntő részben szintén a hosszabb távokat teljesítették. A gyaloglásra ugyancsak népes mezőny gyűlt össze, 400-an sétáltak, vagy kocogtak a kijelölt útszakaszon.
A Gyermek Kerékpáros Kör töretlen népszerűségnek örvend, a gyerekek 6 éves korig nevezhettek. A legkisebbek közül harmincan pattantak nyeregbe.


Tombola és betétprogramok


A nap csúcspontját a tombolasorsolás jelentette, ahol a programokban résztvevők között ezúttal is rengeteg értékes nyeremény talált gazdára. A fődíj egy 150 000 Ft értékű bankkártya volt. A nagy értékű ajándékot Krupa Salomér nyerte meg. Az Életmódváltó programsorozatban egész évben aktívan szereplők között kisorsolt 100 000 Ft-os bankkártyát Pinczés Sándor vihette haza.
Ezen felül a Városi Rendőrkapitányság jóvoltából egy motoros szimulátorgépen tesztelhették le vezetői tudásukat az érdeklődők, továbbá egy kerékpáros ügyességi pályát is kialakítottak a gyerekek számára, ahol tökéletesíthették a vezetői tudásukat. A délután folyamán az extrém sportok szerelmesei sem maradtak izgalom nélkül, ugyanis a mezőkövesdi BMX-esek és triálosok látványos bemutatóval szórakoztatták a jelenlévőket.
Az eseményt a Progressio Bt. és az Ódor Kerékvár mellett városunk önkormányzata, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft., és a városi Rendőrkapitányság szervezte.


Folytatódik az életmódváltás

Az Életmódváltó Hetek programsorozata a Tour de Mezőkövesd verseny után ezen a héten előadásokkal és kirándulással folytatódik. Szeptember 21-én 18 órától a Talpmasszírozó Klub foglalkozásán vehetnek részt az érdeklődők a Közösségi Házban, míg egy nappal később Sebestény Tamás (MD, Phd, Dtsc) tart előadást „Az emberi test szentsége” címmel, ugyancsak a Közösségi Házban 18.15-től. A további programokról részletesen egyebek mellett a mezokovesd.hu oldalon tájékozódhatnak.

B.K.

Kapcsolódó hírek