Ugrás a tartalomhoz

Újítják a medencét (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Karácsonyra elkészül a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő kültéri gyógymedencéjének felújítása.

A fürdő újabb medencéjének korszerűsítéséről városunk képviselő-testülete szeptemberi ülésén döntött, amely értelmében a Városgazdálkodási Zrt. bérleti díjának terhére az Önkormányzat bruttó 19 millió forint támogatást ítélt meg a fejlesztésre.
– Ez a medence még 2004-ben európai uniós pályázat keretében épült meg, amelyet gyógymedence funkciókkal láttunk el, gyógyvízzel töltöttünk fel. A mostani felújítás keretében kap egy új funkciót. Tekintettel arra, hogy a nyári szezonban nagyobb az igény a strand iránt, ezért a medencét átalakítjuk élménymedencévé, azaz élményelemeket építünk bele. A beruházás egyrészt betonozási, alapozási, burkolási munkát, másrészt pedig az élményfunkcióhoz kapcsolódó gépészeti felújítást tartalmaz – mondta el Vámos Zoltán fürdővezető.
Tehát a felújítás után a létesítmény nyáron élménymedenceként, az őszi-téli időszakban pedig gyógymedenceként működik majd.
A medence átalakítását elkezdték. Az alapozási munkák, illetve a szigetelés felhelyezése befejeződött. A munka a medence burkolásával folytatódik majd. Illetve ezekkel párhuzamosan történik meg a gépházban az élményelemek működtetéséhez szükséges a gépészeti berendezések, szivattyúk kialakítása.
A tervek szerint a kivitelező december közepéig, még az ünnepek előtt befejezi a munkát és átadja használatra az új funkciókkal bővített medencét.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek