Ugrás a tartalomhoz

Érték és mérték (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szalagavató ünnepséget rendezett a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola december 4-én.

A hagyományokhoz híven a végzős tanulók műsorával kezdődött az ünnepi rendezvény a Közösségi Házban. A diákok a bemutatkozó énekek és videók mellett, például keringővel, vidám táncos és humoros műsorszámokkal kedveskedtek a vendégeknek. A teljesség igénye nélkül felcsendültek ismert magyar és külföldi slágerek, elhangzott versbe öntve egy vidám visszaemlékezés a diákévekre, valamint az iskola néhány pedagógusa is láthatta magát diákszemmel. A látványos táncos koreográfiák között egyebek mellett egy filmzene fantáziát és UV fényes produkciókat is megtekinthettek a jelenlévők.

SZÁMADÁS ELőTT A diákok műsora után Juhász Jánosné igazgató köszöntötte a végzősöket. Elsőként a szalagavató hagyományairól, a selmecbányai diákokról beszélt, akik az 1800-as években hívták életre az ünnepi eseményt és a középiskolások azóta is töretlenül követik ennek a hagyományát. Az intézményvezető hangsúlyozta, a szalagavató érték és mérték. Érték, mert itt van egy újabb generáció, amely a felnőttkor küszöbére ért és hamarosan továbbviszi az iskolában megszerzett tudást. Ugyanakkor mérték is, hiszen felelősséggel tartoznak a tetteikért és döntéseikért. Elmondta, hamarosan eljön a számadás időszaka, ugyanis néhány hónap múlva megkezdődik az érettségi. A felkészüléshez, valamint az érettségihez sok sikert kívánt a tanulóknak.
Az ünnepség zárásaként a végzősök osztályfőnökei feltűzték a szalagokat a diákok ruhájára. A szalagavató ünnepség teljes felvételét megtekinthetik majd a Mezőkövesdi Televízió Kulturális közvetítésében.

B. K.

Kapcsolódó hírek