Ugrás a tartalomhoz

Előadássorozat az egészséges életmódról

Mezőkövesd hírei

Az egészséges életmóddal kapcsolatos témákban indítottak el kéthetes előadássorozatot városunkban február 8-án. Öt alkalommal az immunrendszerről, a cukorfüggőségről, a keringési rendszerről, valamint az egészséges táplálkozásról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A Progressio Egészséges és Életmód Központ és Oktatási Stúdió által szervezett előadásokon Prof. (hc) Dr. phil. Dr. med. Sebestény Tamás az egészséges életmód alapkérdéseit járja körbe.
A sorozat február 8-án indult, a szentistváni származású, Mezőkövesden nevelkedett szakember elsőként az immunrendszerrel kapcsolatosan osztotta meg gondolatait. Kiemelte a megelőzés, a helyes táplálkozás, a mozgás és a  megfelelő folyadékbevitel fontosságát.
Sebestény Tamás kiemelte, hogy arra kell törekednünk, hogy az elfogyasztott ételek 33%-a makro tápanyag szinten a fehérje, a 33% zsírnemű anyag és legyen 33% szénhidrát legyen, de ezt kizárólag zöldségekből, gyümölcsökből vigyük be a szervezetbe. Hozzátette, hogy a tévhit ellenére a burgonya és a rizs nem számít zöldségfélének.
A szakértő azt is kiemelte, hogy a megelőzésben fontos szerepe van a rendszeres, aktív mozgásnak. Ezt már a kicsi gyermekkortól el kell kezdeni, már gyermekeinket is úgy kell nevelni, hogy természetes legyen számukra a mozgás.
A táplálkozás, a mozgás mellett szervezetünk egészséges működéséért nagy mértékben felelős a megfelelő folyadékbevitel.
Február 9-én a cukorfüggőség és annak legyőzése, kezelése volt a központi téma, legközelebb, február 11-én, csütörtökön a keringési rendszerről, február 16-án és 18-án az egészséges táplálkozásról tart majd ingyenes előadást a szakember, minden alkalommal 18 órától a Kispipa Étteremben.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek