Ugrás a tartalomhoz

Bravúros pontszerzés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK – Mezőkövesdi KC 18-18 (11-5)

Értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata a hétvégén. Kézilabdázóink kiváló második félidei teljesítménnyel hozták el az egyik pontot Balmazújvárosból. (Fotó:
mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 4. fordulójában Balmazújvárosba látogattak kézilabdázóink április 2-án. A találkozót a hajdúsági gárda várhatta nyugodtabban, hiszen Füzesi Ferenc csapata 13 ponttal a legelőkelőbb helyről kezdte a fordulót, míg az MKC 9 egységet gyűjtött.
Csapatunk a 4. percben még 2-1-re vezetett, viszont Hajduék ezután támadásban nem „muzsikáltak” jól. A játékrész felénél 4-3-as előnyben voltak a házigazdák, akik a hajrában fokozatosan megléptek, így a szünetig hatgólos fórt építettek fel.

MAGUKRA TALÁLTAK A szünet után szinte egy teljesen új mérkőzés kezdődött. Az MKC lendületesen, ötletesen és pontosan játszott, ennek következtében rohamosan olvadt a hazai előny, a 42. percben 13-12 állt az eredményjelzőn. A folytatásban együtt haladtak a felek, de az újvárosiak őrizgették 1-2 gólos vezetésüket. Az utolsó 8 perc 17-15-nél kezdődött, de a hajrá Skaliczki László együttesének sikerült jobban, így kéziseink egy pontot elhoztak Balmazújvárosból.
Együttesünk 10 ponttal a 4. helyen áll a nyolc csapatos mezőnyben.
Az MKC legközelebb április 20-án, szerdán 18 órától az Eger csapatát fogadja a bajnokságban.

FINAL FOUR A Magyar Kupa négyesdöntőjét a debreceni Főnix Csarnokban rendezik április 16-án és 17-én. Kézilabdázóink szombaton 12 órakor játszanak majd a MOL-Pick Szegeddel, a Veszprém-Balatonfüred összecsapás 14 órakor kezdődik. A bronzmérkőzés vasárnap 13.45-kor, a döntő pedig 16 órakor kezdődik.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK - Mezőkövesdi KC 18–18 (11–5)
Balmazújváros, 700 néző, vezette: Bonifert, Oláh
BKK: PAUL – Balda 1, Morva 1, Korsós, Balázs S. 1, Pérez 2, TEMESVÁRI 3. Csere: Pajkó (kapus), Lazics 1, ISTVÁN 2, Tomic, Simovics, OLÁH G. 3 (1), Vranac 2, Hanták 1, Kekezovics 1. Edző: Füzesi Ferenc
MKC: Holló B. – Benis, Grigorjev 1, Hajdu G. 1, GRÜNFELDER, Mekaru 1, SZEPESI 5 (1). Csere: Balogh T. (kapus), Kovács B., Antal Sz. 1, Füstös, Kiss R. 1, RADNIC 3, Molnár F., Trivkovics, BOZOLJAC 5. Edző: Skaliczki László
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/1

Kapcsolódó hírek