hu en de pl
ma 2020. július 2. (csütörtök) 13:23 Ottó névnapja van

Percenként új látogató a NAV-nál

Eddig mintegy 150 ezren keresték fel a NAV honlapjának új aloldalán az szja-bevallásról szóló információkat. Percenként egy új olvasó tájékozódik a személyi jövedelemadóval kapcsolatban. Sőt a NAV munkatársainak az új panelen keresztül közvetlenül is írhat, aki valahol elakad.


Az új aloldal (www.nav.gov.hu/szja) az szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad, ábrákkal, tájékoztatókkal, tanácsokkal segít a bevallást készítőknek. Az új megjelenés mellett új szolgáltatással is bővült a bevallási kapaszkodók tárháza. Ha valaki elakad a bevallás kitöltésekor, nem kell mást tennie, mint a „Kérdésem van” gombra kattintania. A felugró ablakba be kell gépelnie a nevét, elektronikus levelezési címét, adóazonosító jelét, irányítószámát és a legfeljebb 800 karakterből álló kérdést. A NAV munkatársai rövid időn belül válaszlevelet küldenek a megadott e-mail címre.
 Az eddigi kérdések összegzéséből kiderült, hogy sokan érdeklődtek az 1+1%-kal kapcsolatban: meddig és milyen nyomtatványon lehet rendelkezni; mi történik, ha nem a bevallással együtt küldi el valaki a nyilatkozatát. 
Mások a családi kedvezmény kitöltésekor estek gondolkodóba: ki érvényesítsen; meg lehet-e osztani a kedvezményt.
A diákok és a nyugdíjasok sem maradtak ki az érdeklődők közül: nyugdíjat be  kell-e vallani; diákként tavaly szerzett jövedelem után kell-e adózni és adóbevallást készíteni.
A NAV az új aloldalon (www.nav.gov.hu/szja), a „Kérdések-válaszok az szja-bevallásal kapcsolatban” rovatában közzéteszi a legtöbbször feltett kérdéseket és azokra adott válaszokat. Ezeket érdemes átböngészni, mielőtt valaki kérdezni szeretne, mert elképzelhető, hogy azonnal megtalálja a megoldást.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és VámigazgatóságaVissza

 

 


Weboldalkészítés