Ugrás a tartalomhoz

A részvétel a fontos (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A sport, a testmozgás kapta a főszerepet a Matyó Fesztiválhét záró napjának nyitányaként. Az I. Matyó Tókerülő Futáson több mint százan vettek részt.

A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban nyárias időjárás és remek hangulat várta a sportszeretőket június 26-án délelőtt, ahol a sportolás mellett látványos bemutatókat is láthattunk.
A pörgős, zenés bemelegítés után a nyolcszáz méteres futammal kezdődött a verseny. Ezt követően a 2,6, az 5,8 és a 11,6 km-es távokat választók álltak rajtvonalhoz. A sporteseményen a legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztály képviselte magát. A nagy hőség ellenére az indulók jókedvűen futottak, kerékpároztak, vagy rollereztek, de voltak olyanok is, akik babakocsit tolva teljesítették a távot. A kivétel nélkül mosolygó tekintetek alátámasztották, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel, és a testmozgás az, ami igazán fontos. A szervezők a táv teljesítése után ásványvízzel és egy-egy szelet csokoládéval gondoskodtak a sportolók megfelelő folyadék- és energiapótlásáról.


SPORTOS BEMUTATÓK
A Mezőkövesdi Shotokan Karate Egyesület harcművészeti bemutatójában közelharc mellett például botos küzdelemből is ízelítőt kaphattak a jelenlévők. A Maklári Bosch Kötélugró Klub tagjai pedig megmutatták, hogyan lehet művészi szinten űzni ezt a nagyszerű sportágat. Az akrobatikus elemekkel fűszerezett lendületes produkciót tapsviharral jutalmazták a nézők, akik a bemutató után saját maguk is kipróbálhatták és elsajátíthatták az ugrókötelezés különleges elemeit. A két bemutató között pedig Dorkával, a Max Club személyi edzőjével alaposan megmozgathatták tagjaikat a résztvevők.
A délelőtt során az indulók között értékes ajándékokat is kisorsoltak a szervezők.

B. K.

Kapcsolódó hírek