Ugrás a tartalomhoz

Teherautókat, buszokat ellenőriztek

Mezőkövesd hírei

Elsősorban tehergépjárműveket és autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrizték a háromnapos TISPOL akció keretében a rendőrség munkatársai. A Mezőkövesd Rendőrkapitányság illetékességi területén mintegy 300 000 Ft értékű bírságot szabtak ki a szakemberek.

A TISPOL Műveleti Csoport újabb nemzetközi közlekedésbiztonsági ellenőrzését „European Operation Truck and bus" címmel hajtották végre. A közlekedésrendészeti akció kifejezetten a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó kontrolljára irányult.
A programba hazánk is bekapcsolódott, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében július 28-án, 29-én és 30-án ellenőrizték a közlekedőket. A közúti kontroll megyénkben elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető, valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra terjedt ki. Az akció végrehajtásban gyakorlatilag a megye összes kapitánysága, köztük a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság is részt vett. A kövesdi rendőrök a tiszaújvárosiakkal közösen hajtották végre a kontrollt.
Az ellenőrzés elsődleges célja a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek számának és súlyossági fokának csökkentése volt. A rendvédelmi szervezet munkatársai emellett a napi, a heti vezetési és pihenőidők megtartását, a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását, továbbá a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotát ellenőrizték. A rendőrök ezen felül kiemelt figyelmet fordítottak az illegális személy-, és áruszállítás megakadályozására, a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének ellenőrzésére is.
A városi rendőrkapitányság munkatársai emellett mindhárom nap leállításos ellenőrzéseket végeztek az illetékességi területen. Varga János, a közlekedésrendészeti osztály vezetője az eredményekről elmondta, hogy az ellenőrzések során 8 fő összesen több mint 250 000 Ft közigazgatási bírságot, míg további 6 személy összesen 35 000 Ft helyszíni bírságot kapott.

B. K.

Kapcsolódó hírek