Ugrás a tartalomhoz

Győzelem az újoncrangadón

A közelmúltban igazolt Ulysse Diallo találatával győzött városunk felnőtt csapata a Gyirmóton rendezett bajnoki rangadón. A csatár a 92. percben vette be a hazaiak kapuját.

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Hatpontos mérkőzést játszottak labdarúgóink az OTP Bank Liga 12. fordulójában, ugyanis a 13 pontos hazaiak a 10 pontos csapatunkat fogadták október 15-én. A meccsen kezdőként kapott helyet a háromhetes bajnoki szünetben igazolt Ulysse Diallo.

A RÁADÁS DÖNTÖTT A küzdelmes összecsapáson labdarúgóink előtt adódott az első lehetőség, Bacelic-Grgic 20 méteres lövését Sebők szép vetődéssel hárította a jobb alsó sarok elől a 10. percben. Együttesünk fegyelmezetten és bátran játszott, a hazaiak csak elvétve jutottak el a kapuig. A 19. percben a gyirmóti Bojovics fejelt pontatlanul, míg a 33. percben Présinger távoli lövését védte Tujvel.
Csapatunk fordulás után egyre nagyobb fölényben volt és ez a hajrában helyzetekben is megmutatkozott. A 80. percben Strestík közeli lövése akadt el Sebőkben, míg a 87. percben Vági ravasz tekerését védte a gyirmóti hálóőr. A fölény a 92. percben góllá érett, Kink indítása után a menteni igyekvő Bojovics és Jancsó összefutott, így a labdával Diallo kilépett, majd Sebők lábai között a kapu közepébe helyezett.
– Mindkét csapat győzelemre játszott és mindent megtett a sikerért. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy sokkal jobban és tudatosabban játszottunk ellenfelünknél. A Gyirmót a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott gólt, nekünk viszont sikerült betalálnunk – mondta Pintér Attila vezetőedző a lefújás után az M4 Sportnak.
A Mezőkövesd Zsóry győzelmének köszönhetően 12 mérkőzés után a 8. helyen áll 13 ponttal. Az MTK és a Gyirmót szintén 13 pontot gyűjtött, míg kieső pozícióban a 12 pontos Paks és a 11 pontos Diósgyőr áll.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gyirmót, 400 néző, vezette: Farkas Ádám 
Gyirmót: Sebők – Sebastian, Bojovic, Jancsó, Présinger – Kiss, Paku – Vass (Madarász 81.p.), Filkor, Csiki (Tóth N. 85.p.) – Sallói. Vezetőedző: Urbányi István
Mezőkövesd: Tujvel – Gohér, Szeles, Hudák, Vági – Nicorec (Sós 56.p.), Mevongou – Strestík, Bacelic-Grgic (Egerszegi 64.p.), Molnár (Kink 75.p.) – Diallo. Vezetőedző: Pintér Attila
Gól: Diallo (92.p.)

Kapcsolódó hírek