hu en de pl
ma 2019. szeptember 22. (vasárnap) 20:44 Móric névnapja van

Nyílt nap a rendőrségen (videóval frissítve)

A rendőrség munkájával, a határvadászattal és a lőfegyverek használatával is megismerkedhettek azok, akik részt vettek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság által szervezett nyílt napon.


Az október 14-én rendezett eseményre a továbbtanulás és a pályaválasztás előtt álló diákok mellett olyan állampolgárokat vártak, akik érdeklődnek a rendvédelmi szervezet munkája iránt. 

 
 
LŐFEGYVEREK, NYOMOZÁS A kapitányság szakemberei több helyszínen adtak tájékoztatást a legfontosabb tudnivalókról. Az udvaron a rendőrség által használt önvédelmi eszközökkel, továbbá lőfegyverekkel és védőruházattal ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezen felül a rendőrautókat is megtekinthették a fiatalok, és kipróbálhatták a járművek megkülönböztető jelzőberendezéseit is. 
Az épületben pedig betekinthettek a bűnügyi technikai folyamatokba. Tájékozódhattak például a helyszínelésről, az ujjlenyomatok felismerési lehetőségeiről, illetve a nyomozás menetéről hallgathattak meg bemutatóval egybekötött tájékoztatót a fiatalok.
A rendőrmúzeumban a határvadászok feladatairól, a képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatos információról tájékoztatták a jelenlévőket. Ezen felül interaktív formában számot adhattak arról, mennyire ismerik a jogi és büntetőjogi kifejezéseket, fogalmakat.
B. K.

Kapcsolódó képek:Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés