Ugrás a tartalomhoz

Folytatás az ötödik helyről (videóval)

Az előkelő 5. helyről várhatja a tavaszi szezont a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata. Labdarúgóink a pontvadászat idei zárómérkőzésén kikaptak a Budapest Honvédtól.

Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Együttesünk az OTP Bank Liga 19. fordulójában a 3. helyezett Budapest Honvédhoz látogatott december 10-én.
Az év utolsó bajnoki összecsapásán a hazaiak játszottak fölényben. A játékrész legnagyobb lehetősége Lanzafame előtt adódott, akinek a távoli lövését Tujvel ujjheggyel tolta a felső lécre. Fordulás után is a fővárosiak játszottak aktívabban, ennek ellenére egy óra elteltével Strestík lőtt kis híján gólt, ravasz sarokrúgása után Gróf öklözte ki a labdát a gólvonalról. Húsz perccel a lefújás előtt vezetést szerzett a Honvéd, Botka beadását követően Eppel fejelt a kapuba. Csapatunk a ráadásban közel járt az egyenlítéshez, de Strestík nagy helyzetben rosszul találta el a játékszert. 
– Nagyon jó mérkőzés volt, ahol mindkét csapat taktikusan játszott. A Honvéd hosszú labdákkal próbálkozott, erre is fel voltunk készülve, de egyszer hibáztunk, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak. Az elmúlt fél évhez gratulálok a klubnak és a játékosaimnak, senki nem számított arra, hogy egy kialakulóban lévő csapat ilyen jól tud majd szerepelni. Sok sikert, boldog karácsonyt és boldog újévet szeretnék kívánni mindenkinek – mondta Pintér Attila vezetőedző.

ELőKELő HELYEN A Mezőkövesd a vereség ellenére 27 ponttal az előkelő 5. helyről várhatja a tavaszi szezont. A bajnokságot a Videoton vezeti 34 ponttal, a szintén 34 pontos Budapest Honvéd és Vasas előtt. Kieső helyeken jelenleg az MTK Budapest és a Gyirmót FC Győr áll 20, illetve 13 egységgel.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Budapest, 2000 néző, vezette: Berke B.
Honvéd: Gróf – Lovric, Botka, Ikenne-King (Prosser 64.p.), Kamber, Hidi, Koszta, Gazdag D., Holender, Lanzafame (Bobál 78.p.), Eppel (Nagy G. 84.p.). Vezetőedző: Marco Rossi
Mezőkövesd: Tujvel – Hudák, Devecseri, Vági (Sós B. 82.p.), Gohér, Mevoungou, Strestík, Pauljevic (Nicorec 74.p.), Bacelic-Grgic, Kink, Molnár. Vezetőedző: Pintér Attila
Gól: Eppel (70.p.)

Kapcsolódó hírek