Ugrás a tartalomhoz

Zenés újévnyitány (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Operett- és musicalrészletekkel nyitották meg az újévet január 7-én. A több mint kétórás „Cintányéros cudar világ!” című gálán a Szent László Kórus Egyesület Mezőkövesdi Hang-Stúdió Társulata szórakoztatta a közönséget, akik közkedvelt musicalekből, klasszikus mesékből és operettekből adtak elő részleteket, betétdalokat. 

 
 
Az előadás első részében a musicalek kaptak főszerepet. Elsőként Mozerné Horga Stefánia előadásában a Hallelujah című dalt hallgathattuk meg, majd például a Padlás, illetve a Mozart című musicalekből csendültek fel a legismertebb betétdalok. A musicalek álmot és valóságot ötvöző hangulata után a mesék világába csöppentünk. A társulat ötletes jelmezekkel, tánccal fűszerezte a különböző Disney-mesék – a Tarzan, az Oroszlánkirály, a Szépség és a szörnyeteg, a Hercules – örökzöld slágereit. A gála első részének zárásaként pedig a Rómeó és Júlia című darab több betétdalát adták elő.
Az est folytatásában az operettek és magyar filmek slágerei kaptak főszerepet. Felcsendültek egyebek mellett a Van-e szerelmesebb vallomás, a János legyen, a Hétre várom a nemzetinél, az Oda vagyok magáért, vagy épp a Ma önről álmodtam című közkedvelt dalok, amelyeket a közönség sokszor együtt is énekelt az előadókkal. A repertoárból természetesen nem maradtak ki a Marica grófnő és a Csárdáskirálynő című operettek közismert részletei sem. 
A jó hangulatú, énekes, táncos, szórakoztató estét a gála címadó dalával, a „Cintányéros cudar világ!”-gal zárták. 
M. Zs.

Kapcsolódó hírek