Ugrás a tartalomhoz

Készülnek a tavaszra (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Január 9-én kezdte meg a felkészülést az új vezetőedző, Sivic Tomislav irányításával a Mezőkövesd Zsóry FC. Labdarúgóink a tervek szerint öt edzőmérkőzést játszanak majd januárban.

 
 
Az OTP Bank Ligában szereplő együttesünk várhatóan végig hazai környezetben hangol majd a februári rajtra, ezen belül január 23-a és február 4-e között bentlakásos edzőtáborozás lesz a Zsóryban. Sivic Tomislavval az első edzés után beszélgettünk.
– Az első benyomásaim nagyon pozitívak, a játékosok jó hangulatban, nagy kedvvel végezték a feladatokat. A nagy hideg miatt nem tudtunk mindent elvégezni, de elégedett vagyok – mondta a szakember. Hozzátette, hogy az első héten mindennap fognak edzeni, ezen belül minden második nap két edzést tervez a játékosoknak, akik az első héten egy speciális kétnapos fizikai felmérésen is részt vesznek majd a fővárosban. A játékoskeretben valószínűleg nem lesz nagy mozgás, Sivic Tomislav egy gólerős szerb csatár leigazolását tervezi. Csapatunk először január 18-án játszik majd edzőmérkőzést, az ellenfél az NB III-as Jászberény lesz hazai környezetben.
Labdarúgóink az idei első tétmérkőzésüket február 11-én, 14 órától fogják megvívni Mezőkövesden. Együttesünk a Magyar Kupa 9. fordulójában a Gyirmót FC Győr ellen lép majd pályára a Városi Stadionban.

CÉLOKRÓL A szakember elmondta, hogy a jelenlegi 5. helyezés nagyon szép teljesítmény, amit meg kell becsülni, ugyanakkor hozzátette, hogy az őszihez képest támadóbb felfogásban fognak játszani. A célokról azt mondta, hogy a legfontosabb feladat egy stabil NB I-es csapat felépítése. 
– Hiszek a saját munkámban, hiszek a csapatban, sok jó játékosunk van. Mindent megteszünk azért, hogy a feladatot teljesítsük és megfeleljünk az elvárásoknak – hangsúlyozta Sivic.
A pontvadászatról elmondta, hogy Szerbiából is folyamatosan nyomon követte a bajnokságot, így naprakész a magyar első osztályú csapatokat illetően. Véleménye szerint a Videoton és a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, ugyanakkor úgy érzi, hogy a bajnokság színvonala összességében egy kicsit gyengült. 
 

 
SIKERES SZAKEMBER Sivic Tomislav játékosként szerb, izlandi és feröeri klubcsapatokat, valamint a Kecskeméti TE gárdáját erősítette, ahol később vezetőedzőként is szép sikereket ért el. Az 50 esztendős szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember irányításával 2008-ban feljutott az élvonalba a Bács-Kiskun megyei gárda, ahol újoncként az 5. helyen végeztek, majd 2011-ben a Magyar Kupát is megnyerték. Ezt követően Pakson, 2013-tól pedig Diósgyőrben dolgozott, ahol vezetésével megnyerték a Ligakupát, valamint ezüstérmet szereztek a Magyar Kupában. Pályafutása során volt a szerb U17, U19 és U21-es válogatott szövetségi edzője, utóbbi gárdával novemberben kijutottak a 2017-es korosztályos Európa-Bajnokságra. A Pintér Attilát váltó szakember 2019. június 30-áig irányítja a Mezőkövesdet.
B. K.
A tervezett januári menetrend:
Január 18. (szerda): Mezőkövesd Zsóry FC – Jászberényi FC
Január 21. (szombat) 13 óra: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC
Január 25. (szerda): Mezőkövesd Zsóry FC – Nyíregyháza SFC
Január 25. (szerda): Mezőkövesd Zsóry FC – (az ellenfél egyelőre nem ismert)
Január 28. (szombat): Mezőkövesd Zsóry FC – Cigánd SE

 

Kapcsolódó hírek