Ugrás a tartalomhoz

Megtört a jég! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Csurgói KK 27-26 (15-12)

Bravúros győzelmet aratott, ezzel öt hónapos nyeretlen időszakot zárt le városunk felnőtt csapata a bajnokságban. Kézilabdázóink az élmezőnyhöz tartozó Csurgót múlták felül hazai pályán. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda ligában a 19. mérkőzését játszotta le Janó Pál együttese, méghozzá a 4. helyen álló somogyi alakulat ellen. A két együttes őszi összecsapását 9 góllal, 31-22-re nyerték meg a dunántúliak. A hétvégi találkozón Lókódi sérülés miatt nem játszhatott és Trivkovic sem épült még fel teljesen a vállsérüléséből, ezért a rutinos beállós sem kapott szerepet a 60 perc alatt. 

 


MEGGYőZő JÁTÉK A február 25-ei találkozó remekül kezdődött, az MKC 7 perc után 5-2-re vezetett. Ezután is csapatunk akarata érvényesült. A védekezés kifogástalanul működött, melyhez Holló bravúrjai is hozzájárultak, ennek eredményeként újabb hét perc elteltével, Vukic átlövésből szerzett találatát követően 7-3 állt az eredményjelzőn. A vendégek a játékrész második felében Astrashapkin vezérletével többször is megtalálták a kapuba vezető utat, de két gólnál jobban nem tudták megközelíteni a lelkesen, stabilan és kiegyensúlyozottan játszó MKC-t. A hajrában nem mindennapi események történtek, a játékvezetők egy perc alatt három csurgóit, Faluvégit, Astrashapkint és Gazdagot is kiállították, így kéziseink egy percig hármas emberelőnyben voltak.

REMEK HAJRÁ A mérkőzés képe fordulás után sem változott, csapatunk hosszú ideig őrizte 2-3 gólos előnyét, a 37. percben 18-15-ös fórban volt az MKC. Ezt követően viszont hullámvölgybe kerültek a Janó-fiúk és a dunántúliak kihasználták a megingást, ugyanis öt perccel később Astrashapkin 5. góljával 19-19-re módosult az állás. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Oslak révén 23-22-re a vezetést is átvették a vendégek a 49. percben, együttesünk viszont nem roppant össze és 7 perc alatt egy 4-1-es sorozattal ismét magabiztos előnyt épített fel. Az eredményes támadójátékhoz a masszív védőmunka és a csereként pályára lépő Kovács védései is hozzájárultak (26-23). Sótonyi László tanítványai a záró percekben még egy nagy rohamot indítottak a győzelem megszerzéséért, de a hátrányukat már nem tudták ledolgozni. Együttesünk a meccs összképe alapján teljesen megérdemelt győzelmet aratott és szeptember 24-e, a Balmazújváros legyőzése óta először szerzett két pontot a bajnokságban.
A szép sikernek köszönhetően az MKC öt pontos, de továbbra is a 14. helyen áll a tabellán.
Együttesünk legközelebb március 1-jén, szerdán Balatonfüreden lép majd parkettre a pontvadászatban. 
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Csurgói KK 27-26 (15-12)
Mezőkövesd, 450 néző, vezette: Bócz, Wiedemann
MKC: Holló B. - Vaskó 2, Grigorjev 4, Selviasiuk 7, Grünfelder 1, Vukic 6, Szepesi 2 (1). Csere: Kovács J. (k), Gulás, Pordán, Kiss R. 2 (1), Nagy N., Radnic 2. Vezetőedző: Janó Pál
CSKK: Balogh - Hornyák, Astrashapkin 8, Jerebie, Oslak 4, J. Mikita 3, Radjenovic 2. Csere: Varjú, Faluvégi 3, Halász, Gazdag 2 (2), Géczi, Mátó, Hadzsiomerovic 4, Rodrigues. Vezetőedző: Sótonyi László
Hetesek: 4/2, ill. 4/3
Kiállítás: 6, ill. 10 perc 

Kapcsolódó hírek