hu en de pl
ma 2020. július 2. (csütörtök) 14:59 Ottó névnapja van

Ökokert művelése (videóval frissítve)

Egy különleges mezőgazdasági kultúrával ismerkedhettek meg a Matyó Kertbarát Klub tagjai a szervezet március 6-ai összejövetelén.


A résztvevők a permakultúrába nyertek betekintést. Ez egy olyan mezőgazdasági termelő rendszer, amely gyakorlatilag a természetben zajló ökológiai folyamatokat utánozza.
A különleges mezőgazdasági művélési rendszert az egri Schmidt István mutatta be, aki Toby Hemenway: Gaia Kertje – Útmutató a házi permakultúrához című könyvét lefordította és ez alapján beszélt a művelési kultúra feltételeiről, technikájáról és előnyeiről.
A könyv szaklektora, Máté Orsolya azokról a kertben is előforduló gyomnövényekről tartott előadást, melyek a talajművelés mellett az étkezésben is felhasználhatóak.

 
 
BÖRZE A klubtagok ezt követően vetőmagbörzét tartottak, ahol az otthon megtermelt zöldségek, gyümölcsök, gyógy- és dísznövények magjaiból válogathattak. A tagok a teljesség igénye nélkül rukkola, mák, paprika és többféle sütőtök, valamint paradicsomféléket, dinnyét és gyümölcsfák oltóvesszőit cserélték egymás között.
B. K.

Kapcsolódó képek:Vissza

 

 


Weboldalkészítés