Ugrás a tartalomhoz

24 óra – avagy az elkövetéstől az előzetesig!

Mezőkövesd hírei

Villámgyors hatósági intézkedések eredményeként huszonnégy óra alatt mindaz megtörtént a tettessel, amire nem számított: a sértett házába való behatolást, majd az értékek eltulajdonítását követően rendőrkézre került, majd a bíróság előzetes letartóztatásáról is döntött.

Kifosztás bűntett és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 41 éves szentistváni férfi ellen. Az elkövető szeptember 15-én a délutáni órákban szúnyogháló kivágását követően behatolt a település egyik családi házába és ott a szobába bejutva - kihasználva, hogy a sértett alszik - az egyik szekrényből készpénzt és bankkártyát tulajdonított el.

A sértett nem ébredt fel a bűncselekmény során, csak kis idővel később észlelte, hogy délutáni szunyókálása közben kifosztotta valaki.
A mezőkeresztesi rendőrörs nyomozói és a kapitányság bűnügyi osztályának munkatársai közös erővel eredtek a tettes nyomába. A gyors rendőri intézkedés eredményeként beszerzett információk alapján adat merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi férfi gyanúsítható. A férfi a bűncselekményt követő két órán belül elfogásra került egy vendéglátó egységben, ruházatából előkerült az eltulajdonított tárca, készpénz, bankkártya és iratok.
A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott, illetve a Mezőkövesdi Városi Ügyészséggel történő szoros együttműködés eredményeként már másnap bíróság elé állították az előzetes letartóztatás tárgyában tartandó ülésre. 
Nem volt hiába az ügyészség és a rendőrség igyekezete, illetve a 12 óra alatt végzett munkája, mivel a bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.
A szentistváni tolvaj egyébként nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Korábban már több esetben volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.
 
Mezőkövesdi Rk. – B-A-Z. MRFK

Kapcsolódó hírek