Ugrás a tartalomhoz

Győzelemmel búcsúztak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Vasas-HÍD - Mezőkövesd-Zsóry 2-4 (2-1)

Két gólos sikerrel fejezte be szereplését városunk felnőtt labdarúgócsapata a Ligakupában.
A sorozat E csoportjának zárófordulójában az OTP Bank Ligában szereplő fővárosi gárda otthonába látogattak Elekék november 16-án.

Együttesünk nagyon rosszul kezdte a találkozót, hiszen a piros-kékek már az első perc végén előnybe kerültek, miután Simic talált közelről Ficsór kapujába. A gól után nagy fölényben játszottak a hazaiak, labdarúgóink csak elvétve találkoztak a labdával. A 7. percben váratlanul egyenlítettek Bogdányék. Egy szép akció végén Török kapott labdát a Vasas kapujától mintegy 15 méterre. A támadó egy igazítás után laposan kilőtte a bal alsó sarkot. Török találata után kiegyenlítettebb lett a játék és mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre. A félidő derekán mindkét együttesnél alábbhagyott a lendület, ennek ellenére egy védelmi hibát kihasználva Simic újra előnyhöz juttatta a vendéglátókat. A játékrész további részében aktívabban és veszélyesebben játszottak Irhásék, de labdarúgóink nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőségeket.


Fordulás után is bátrabban játszottak Enescuék és ennek az 57. percben meg is lett az eredménye. Egy szabadrúgást követő kavarodás közben Lakatos eszmélt a leggyorsabban és közelről egyenlített, majd 5 perccel később Olasz D. váltotta gólra Irhás nagyszerűen lekészített labdáját, így csapatunk rövid idő alatt megfordította a mérkőzés állását. Urbán Flórián gárdája a kedvezőtlen eredmény ellenére nem tudott felpörögni, emiatt a folytatásban is csapatunk akarata érvényesült. Kaszásék a remekül kijátszott kontrákból újabb találatokat szerezhettek volna, ha az akciókat pontosabban fejezik be. Csapatunk nagyszerű teljesítményére Enescu tette fel a koronát az összecsapás hosszabbításában, miután egy buktatásért megítélt 11-est magabiztosan értékesített. A játék összképe alapján teljesen megérdemelt kövesdi sikerrel zárult a mérkőzés. Labdarúgóink a győzelemnek köszönhetően megelőzték az élvonalban szereplő piros-kékeket, így Szabados György tanítványai a 3. helyen zártak a Ligakupa E csoportjában 4 ponttal.
A csoport másik mérkőzésén a DVSC-TEVA 1-0-ra legyőzte a DVTK együttesét Miskolcon, így a Debrecen szerezte meg az első helyet 16 ponttal, a 10 pontos DVTK, a 4 pontos Mezőkövesd és a 3 egységgel rendelkező Vasas-Híd előtt. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vasas-HÍD - Mezőkövesd-Zsóry 2-4 (2-1)
Illovszky Rudolf Stadion, 50 néző, vezette: Urbán Eszter

Vasas: Ilizi - Pranjic, Gáspár (Jokic), Kovács, Katona, Mehmedagic, Farkas B. (Bakos), Bárányos (Ferkó), Dajic, Simic, Simek (Polényi) edző: Urbán Flórián

MSE-Zsóry: Ficsór - Nagy P., Lakatos B., Elek, Ur (Kaszás), Bogdány (Gallik), Irhás, Enescu, Török (Zováth), Olasz D., Palásthy (Barzsó) vezetőedző: Szabados György
Gólok: Simic 2 ill. Török, Lakatos, Olasz D., Enescu (11-esből)

Kapcsolódó hírek