Ugrás a tartalomhoz

Új helyen a polgárőrök

Mezőkövesd hírei

Új helyre költözött a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület. A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagjai minden hónap első vasárnapján tartják meg eligazításukat.

 

A szervezet tagjai a korábban gyermekkönyvtárként működő épületben, valamint a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság épületében tartották a megbeszélést, azonban decemberben már az új székhelyükön, a Kavicsos-tó és található épületben rendezték meg. A polgárőrök az esemény tiszteletére ünnepi közgyűlést tartottak december 4-én, melynek keretében több fontos napirendi pontot tárgyaltak meg a szervezet tagjai.

Az ünnepi közgyűlésen jelen volt többek között dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint dr. Ongai Péter alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Városunk első embere, valamint a rendőrség munkatársa egyaránt kiemelte a polgárőrség szerepét és áldozatos munkáját, melyet a közbiztonság megteremtéséért és a rendezvények zavartalan biztosításáért végeznek. Dr. Fekete Zoltán elmondta, hogy a polgárőrök hozzáállása példás, hiszen önzetlenül, anyagi ellentételezés nélkül és önkéntesen végzik a tevékenységüket, amiért köszönet illeti a szervezet minden tagját. Dr. Ongai Péter kiemelte, hogy a polgárőrök segítsége nélkül a város közbiztonságának megteremtése és a rendezvények biztosítása nem lenne megoldható, hiszen a szervezet olyan feladatok ellátásában is segítséget nyújt a számukra, amit a rendőrkapitányság saját erőből nem tudna megfelelően megoldani. Dr. Fekete Zoltán az önkormányzat, míg dr. Ongai Péter a rendőrkapitányság nevében a jövőben is támogatásáról biztosította a polgárőröket.

Az ünnepség utolsó napirendi pontjaként a díjakat, illetve kitüntetéseket adták át. Az alapító tagok közül Nagy József, Guba József, Kaló László és Kaló István vehetett át oklevelet. 20 éves polgárőri szolgálatáért Juhász János kapott elismerést, míg 15 éves polgárőri szolgálatáért Nyeste György és Benyus Tamás vehetett át díjat. 10 éves tagságáért elismerésben részesült Munkácsi Ferenc, Hamza Imre, valamint Paczók Rudolf. 5 éves szolgálatáért kitüntetést vehetett át Barabás Péter, Jordanov Zoltán, Kada László, Csiger Lajos, Nyikes István, valamint Vásárhelyi Zsolt. A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesületben elvégzett tevékenységéért Nyesténé Bartók Mariann és Fekete László kapott díjat. A polgárőrség támogatásáért dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Ongai Péter alezredes részesült elismerésben.

Kapcsolódó hírek