Ugrás a tartalomhoz

Könyvbemutató

Mezőkövesd hírei

December 10-én mutatták be Kiss József új, Kóró Józsefnét, a Matyóház alapító elnökét bemutató könyvét a könyvtárban. A helytörténeti irodalom egyik hiánypótló alkotása az elnök visszaemlékezésein túl a Matyóház történetét is feldolgozza. A könyvbemutatón elsőként Csirmazné Cservenyák Ilona nyugdíjas könyvtárigazgató köszöntötte a jelenlévőket.

 A bevezető gondolatok után Kissné Héczei Erzsébet „Hadas” című versét szavalta el, majd Komjáthyné Lévai Ildikó énekelt el két régi matyó fonódalt. Ezt követően Hajdú András alpolgármester mondott köszöntőt, aki beszédében kiemelte, hogy Kiss József által írt kötet hiánypótló alkotásnak számít, hiszen eddig még ilyen formában nem dolgozták fel a Matyóház történetét, az ott dolgozók életét. Az alpolgármester szavai után Kóró Józsefné emlékezett vissza a Matyóház megalapítására, az ott eltöltött évekre, az elvégzett munkára.
Az egykori elnök asszony gondolatai után a könyv lektorának, Tóth Arnold muzeológusnak által írt utószavát olvasta fel Csirmazné Cservenyák Ilona, amelyben a lektor méltatja a megjelent könyvet.
A rendezvény zárásaként a szerző Kiss József mutatta be a könyvet, a kötet elkészülését.

Kapcsolódó hírek