Ugrás a tartalomhoz

Teljes erővel támad a tél!

Mezőkövesd hírei

Rendkívüli hideg és országos havazás várható a hétvégén! Az elmúlt napokban szibériai eredetű ciklon érte el hazánkat, amelynek hatására jelentősen lecsökkent a levegő hőmérséklete Magyarországon és szinte egész Európában.

Az elmúlt két éjszaka Észak-Kelet Magyarországon több helyen -20 C fok alá csökkent a hőmérséklet és napközben is országszerte jócskán fagypont alatt maradt a hőmérő higanyszála. Az előrejelzések szerint a következő napokban sem szűnik meg a hideg levegő utánpótlása, így a jelenleginél is hidegebb napok várnak ránk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szélsőségesen hideg időjárás miatt elsőfokú hidegriasztást adott ki február 2-án reggel. Hazánkban 11 megyében, köztük Borsod-Abaúj-Zemplénben fokozott készültség van érvényben.

Jelentős havazás

A jelenlegi számítások szerint várhatóan pénteken este éri el Mezőkövesdet és térségét az a dél felől érkező, jelentős csapadékot hozó mediterrán ciklon, melyből térségünkben hozzávetőleg 30 cm mennyiségű hó hullhat. Az intenzív, több napos hóesésen túl a felerősödő szél miatt hófúvásokra is számítani kell, így az útnak indulókat megkérjük, hogy időben induljanak el és körültekintően, a télies útviszonyoknak megfelelően vezessenek. Az előrejelzések szerint a hétfői csendesebb időszak után keddtől ismét országos havazásra van kilátás, ami tovább ronthatja a közlekedés feltételeit.

Kapcsolódó hírek