Ugrás a tartalomhoz

Civilek Hete (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Immár 5. alkalommal szervezték meg a Civilek Hete programsorozatot Mezőkövesden április 22-május 1. között. Az egy hetes rendezvény során színes, változatos programokkal várták az érdeklődőket.

A Mezőkövesden működő társadalmi szervezeteket összefogó Mezőkövesdi Civil Szövetség Egyesület az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is megszervezte  programsorozatát, amelynek a célja, hogy felhívja az emberek, cégek, vállalatok figyelmét arra, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogathatják a Mezőkövesden tevékenykedő társadalmi közösségeket, szervezeteket.
A rendezvénysorozat első programjaként a civilek Mezőkövesd veteményeskertjében kertészkedhettek április 22-én a Föld Napja alkalmából. Április 23-án Boldog születésnapot, Shakespeare! címmel tartottak felolvasó estet a Közösségi Házban. Ennek keretében emlékeztek meg a nagy irodalmi alakról, Shakespeare-ről, aki 1564. április 23-án született. A jeles alkalomból a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület és a MASZK Egyesület William Shakespeare 7 művéből 8 jelenetet olvastak fel, így tisztelegve a középkori angol drámaíró előtt.
Április 24-én az esti órákban pedig a társadalmi egyesületek képviselői felvonultak a település főutcáján, hogy ezzel is felhívják az emberek, a cégek figyelmét a rendezvény céljára. A Civil Parádé után a táncpajtában vidám vetélkedőn, görög- és matyó táncházon vehettek részt az egyesületek tagjai, illetve az érdeklődők, valamint megkóstolhatták a Matyó Nagymama Klub által elkészített, nagyon ízletes öhönt.
Április 30-án este pedig a Táncpajta volt hangos a népzenétől, hiszen az idén, fennállásuknak 65. évfordulóját ünneplő Matyó Néptáncegyüttes egykori és jelenlegi tagjai találkoztak és elevenítették fel emlékeiket. Az est egy jó hangulatú táncházzá alakult át, ahol a táncegyüttes régi és mostani tagjai együtt járták a táncot.
Az egy hetes programsorozatot május 1-jén a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben zárták le, ahol a fúvószenei és mazsorett bemutató, a vásári komédia, a humoros jelenetek, dalok, a Mezőkövesden vendégeskedő hollandok, a matyó nagymamák előadásai, a karate-, illetve a gépészeti bemutató mellett a kihelyezett sátrakban is sok lehetőséggel várták a fürdőbe kilátogatókat. Így volt ott óriási társasjáték, zöldségfelismerő játék, gyógytea kóstolás, könyvek és újságok, valamint a foltvarrás technikáiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők.
Az egy hetes rendezvény számos civil szervezetet mozgatott meg, hiszen a színes programokon részt vett a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület, a MASZK Egyesület, a Matyó Nagymama Klub Egyesület, a Mezőkövesdi Fúvós- és Mazsorett Együttesért Alapítvány, az Egészség Klub Közhasznú Egyesület, a Shobukan Ijfúsági és Szabadidő Sport Egyesület, a Matyóföldi Foltvarró Klub, Matyó Kertbarát Egyesület, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete, a Mezőgazdasági Gépmúzeumért Közhasznú Alapítvány, valamint a Városi Diákönkormányzat tagjai. 

Kapcsolódó hírek