Ugrás a tartalomhoz

Beszámoló az önkormányzat munkájáról

Mezőkövesd hírei

December 8-án tartotta meg idei közmeghallgatását városunk képviselő-testülete.

A Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal „B” épületében megtartott fórumon dr. Fekete Zoltán polgármester az önkormányzat 2022. évi munkájáról tájékoztatta a lakosságot.


Elsőként a város költségvetéséről, népességi adatairól, az önkormányzat által nyújtott szociális ellátásokról, támogatásokról, a vagyongazdálkodásról számolt be a polgármester. Emellett az önkormányzatnál, az önkormányzati fenntartású intézményeknél, gazdasági társaságoknál bevezetett energiatakarékossági intézkedéseket is összefoglalta a városvezető.

– 2022-ben átadták az elkészült új ipari területeket, ahol már egy befektetővel szerződést is kötött a városvezetés. Az Illyés Gyula úti bölcsőde építését célzó pályázat a végéhez közeledik, a tervek szerint tavaszra elkészül az új buszpályaudvar, valamint folyamatban van a vízrendezés II. ütemének munkálatai is a városban. Emellett támogatást nyert az önkormányzat a László Károly úti tagóvoda fűtéskorszerűsítésére, a Közösségi Ház színháztermében az erkély felújítására, az elektromos hálózat korszerűsítésére, valamint a Szőlő-Ribizli-Barack utcák által határolt területen új játszótér építésére. Az évben 14 új pályázatot nyújtottak be például a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére, az ipari területek fejlesztésére, orvosi rendelő építésére, a piaccsarnok bővítésére, a Wass Albert és Reményik Sándor utcák burkolására, kerékpárút létesítésére. Ezen pályázatok eredményeire még várnak – derült ki a december 8-ai tájékoztatóból.

A közmeghallgatáson mindemellett az elvégzett városüzemeltetési feladatokról, fontosabb kulturális rendezvényekről, városi kitüntetésekről is szó esett.

A fórum második részében pedig az írásban benyújtott, valamint a helyszínen szóban feltett kérdésekre is válaszolt városunk vezetője.

A teljes tudósítást a Mezőkövesdi Újság 2023. januári számában olvashatják.

hmzs

Kapcsolódó hírek