Ugrás a tartalomhoz

Pályázati sikerek

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Város Önkormányzatának öt európai uniós pályázata is pozitív elbírálást kapott. A beruházásokra több mint 2 milliárd forint támogatást nyert el az Önkormányzat.

2022-ben tizennégy európai uniós pályázatot nyújtott be az Önkormányzat. A 14 beadott projektből három még ősszel nyert: a Szőlő-Barack utcák közötti téren új játszótér építése, a Közösségi Ház fejlesztése, a László Károly úti Tagóvoda energetikai korszerűsítése. December utolsó napjaiban pedig újabb öt pályázat pozitív elbírálásáról kapott értesítést az Önkormányzat.

1 milliárd 86 millió forint támogatást kapott az Önkormányzat a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő turisztikai infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztésére beadott projektjére, amelyet városunk Szentistvánnal és Tarddal közösen konzorciumként nyújtott be. A projekt révén 1 milliárd 86 millió forint támogatásból a fürdő kör- és hullámmedencéjének felújítása valósulhat meg. A tervezett fejlesztés több elemből áll: geometrikus kialakítású kaszkádmedence, hullámmedence, tematikus egységek: lassú/sebes folyó élményelemekkel, felnőtt/gyermek tó, matyó falu (wellness és kiegészítő szolgáltatásai: szaunaépület, gőzfürdőépület, drinkbár, élményzuhany, WC-pelenkázó, malom).

Nyert az „Iparterület fejlesztés Mezőkövesden – 20 hektáron csarnok és infrastruktúra építése” pályázat, melynek köszönhetően 687.759.546 forint támogatást kapott az Önkormányzat egy 20 hektár nagyságú iparterület kialakítására, csarnok és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra építésére.

Szintén pozitív elbírálást kapott a „Helyi gazdaságfejlesztés Ónod, Mezőkövesd és Ároktő településeken” című pályázat is, amely keretében lefedik a virágárusító területet, mintegy 44 millió Ft támogatási összegből.

A negyedik nyertes projekt révén új orvosi rendelő épülhet meg a Madách úton, ahová majd a jelenleg a Gyula úton működő rendelő költözik át. Erre a célra 162.622.927 forint támogatást ítéltek meg.

A „Szociális alapszolgáltatás fejlesztése Mezőkeresztes, Mezőkövesd és Gelej településeken” című nyertes pályázata révén 43.910.303 forint támogatást kapott önkormányzatunk a volt nyomdaépület részleges felújítására.

Az öt beruházásra összesen több mint 2 milliárd forint támogatást nyert el az Önkormányzat.

hmzs

Kapcsolódó hírek