Ugrás a tartalomhoz

Szép eredmények

Mezőkövesd hírei

Tizenhárom mezőkövesdi sportoló vett részt a Miskolcon megrendezett régiós úszóversenyen.

A háromfordulós megméretés első állomása Miskolcon volt február 18-án, ahol nagyszerűen szerepeltek a Mezőkövesd Zsóry SE úszói. Mind a 13 kövesdi induló szerzett érmet a rangos versenyen, emellett mind a három váltó felállhatott a dobogóra, tudtuk meg Pap Erzsébettől, a Mezőkövesd Zsóry SE úszószakosztályának vezetőedzőjétől. A versenysorozat második fordulójára várhatóan májusban, vagy június elején kerül sor, míg a záró fordulót minden valószínűség szerint ősszel fogják megrendezni, tette hozzá.


A szakosztály következő versenye a tervek szerint április 22-én lesz Mezőkövesden, a Városi Tanuszodában. Az előzetes megbeszélések alapján 6-8 egyesület, a házigazda Mezőkövesd mellett például Miskolc, Edelény, Eger, Hatvan, Gyöngyös és Kazincbarcika vehet részt majd a versenyen, mondta Pap Erzsébet.

DIÁKOLIMPIA
A kövesdi sportolók a diákolimpián is szép eredményeket értek el. A 4x50 m-es gyorsváltóban a 2007-es és 2008-as korosztályú fiúk, míg szintén a 4x50 méteren a 2009-es és 2010-es korosztályú lányok is bejutottak a döntőbe, míg rajtuk kívül Lukács Máté 100 m-es mellúszásban jutott a fináléba, emelte ki a vezetőedző. Az országos döntőt március 31-én fogják majd megrendezni Budapesten. Pap Erzsébet elmondta, hogy az egyesület keretében összesen mintegy százan járnak heti rendszerességgel úszni, közülük huszonöten sportolnak versenyszerűen.

B. K.

Kapcsolódó hírek