Ugrás a tartalomhoz

Rockkoncert városunkban

Mezőkövesd hírei

Az Anna and the Barbies adott koncertet a Boomerang Biliárdszalonban pénteken este, ennek apropóján interjút készítettünk a zenekar két tagjával, Pásztor Annával (énekes) és Pásztor Sámuellel (gitár).

– Adj Király Katonát! címmel készítette el 8. stúdióalbumát a zenekar. Hogyan jellemeznétek a lemezt?
 
Sámuel: – Most, hogy elmúlt 18 éves a zenekar, úgy érezzük, hogy valóban nagykorúvá váltunk, ez véleményem szerint a produkcióban és a dalokban is meglátszik. Végre úgy mehetünk neki a zenei promócióknak, hogy szakmailag és művészileg is minden rendben van az anyaggal. Nagyon bízom benne, hogy ez egy igazán érett album lett, a közönség visszajelzéseiből úgy érzem, hogy nagyon szeretik.

– Mit üzentek a dalszövegeitekkel a hallgatóknak?

Anna: – Az Adj Király Katonát! cím, illetve maga a címadó dal is egy felszólítás, ami úgymond egy békés háborúra szólít fel. Tulajdonképpen az emberiség jussát követeljük vissza, azt, hogy békében, nyugalomban, szeretetben és igazságban élhessünk. Erre mindenkinek másfajta eszközei vannak, nekünk a zene az eszközünk. Ez a legjobb fórum, ugyanis általában koncerteken és zenehallgatás közben jobban érzi magát az ember, mint a szürke hétköznapokban és a zene, ha csak egy órára, vagy néhány pillanatra is, de képes a világ megszépítésére. Úgy gondolom, hogy minden ember a művészet része, hiszen a maga nemében mindenki egy leutánozhatatlan, gyönyörű kis világ. Az egész univerzum működése elképesztően tökéletes és fantasztikus művészeti egység. Ha ennek az egységnek van egy zenéje, lüktetése és az valamelyest rezonál a mi mondanivalónkkal, akkor segítünk az embereknek megmutatni, hogy milyen szép és tág az univerzum.

– „Álmodjunk magunknak világot” címmel országjáró turnéra indult a zenekar. Mit lehet tudni a koncertsorozatról?

Anna: – A koncertsorozat az új album anyagával bővült. Úgy látom, hogy három olyan új dalunk van, ami a koncertek repertoárjában biztosan helyet fog kapni. Az egyik az Adj Király Katonát! című dal, ami már a debütálása napján a koncert végére kívánkozott, ahol a legjobb dalokat szoktuk lejátszani. A másik az Álmodjunk magunknak világot, ami az egyik legkedvesebb, legpopposabb, „legslágeresebb” dalunk, ami igazi finálénóta, akkor játszuk le, amikor már mindenki táncol és jól érzi magát. A harmadik a Gyönyörűszép Féreg, amely az utolsó pillanatban került rá az albumra, ez egy rendkívül gyors prog-rock metál, igazi csapatós, régi stílusú Anna and the Barbies dal, amelyért érdemes fesztiválokra és klubokba járni. Ezt a három dalt betoltuk a meglévő slágerek közé.

Arról, hogy van-e mezőkövesdi kötődése a zenekar tagjainak, illetve hogyan fog alakulni számukra az idei és a 2024-es jubileumi esztendő, a Mezőkövesdi Újságban olvashatnak.

B. K.

Kapcsolódó hírek