Ugrás a tartalomhoz

Polgári védelmi esküt tettek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mintegy száz polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgár tett esküt Mezőkövesden. Az ünnepélyes eseménynek a Városi Sportcsarnok adott otthont június 2-án.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Mezőkövesd mellett Miskolcon, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon, Kazincbarcikán, Encsen, Ózdon, Edelényben, Tiszaújvárosban és Tiszalúcon szerveztek ünnepséget ezen a napon, ahol összesen mintegy 1400 fő tett esküt és vállalta, hogy részt vesz a Magyarországot sújtó természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében.
A városunkban megrendezett ünnepségen elsőként Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője köszöntötte a résztvevőket, aki többek között kiemelte az esemény, valamint a katasztrófa megelőzési és elhárítási munkálatainak a fontosságát. A tűzoltó dandártábornok után dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Városunk első embere szintén nagy jelentőséget tulajdonít a természeti csapások megelőzésének és elhárításának, hiszen a 2010-es árvíz alkalmával városunknak is fel kellett vennie a küzdelmet természet erőivel.
A köszöntőket követően a kistérséghez tartozó települések képviseletében megjelent állampolgárok eskütételével folytatódott az ünnepség, majd Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok adott át kitüntetéseket. A „Magyarország biztonsága érdekében végzett kiemelkedő polgári védelmi szolgálata ellátásáért” Szilágyi Péter, Kelemen Gábor, Magos Zoltán, Baranyi Péter és Kis László vehette át a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elismerő oklevelét.

Az ünnepséget Viszneki Tamásnak, a Művészeti Tagiskola növendékének hangszeres, valamint Nyeste Mariannának, a Mező Ferenc Tagiskola diákjának verses előadása színesítette.

Kapcsolódó hírek