Ugrás a tartalomhoz

Eredményes időszakot zárt Pap Csilla (videóval)

Mezőkövesd hírei

Kiemelkedően szerepelt Pap Csilla az elmúlt félévben. A fiatal mezőkövesdi sportoló számos rangos futóversenyen ért el dobogós helyezést.

A tehetséges sportoló aktív hónapokon van túl versenyszempontból, hiszen szinte minden hétvégén részt vett valamilyen megmérettetésen. A sportoló a tavalyi esztendőben Mezőkövesdről Miskolcra, a Sportiskola csapatához igazolt. A váltás után hegyi is pályaversenyeken egyaránt elindult és ezeken a viadalokon is sikeresen szerepelt.
„Az egyik legfontosabb versenyem a budapesti 10 km-es bajnokság volt, ahol összetettben a 6. helyen végeztem, míg a junior korcsoportban ezüstérmes lettem. Az 1500 és 5000 m-es felnőtt bajnokságban egyaránt a 6. helyet szereztem meg. Elindultam egy többnapos nemzetközi viadalon Svájcban, ahol 24 km-en a második lettem, míg 14 km-es távon az első helyen végeztem.” – emelte ki Pap Csilla a legfontosabb versenyeket. A kövesdi sportoló emellett több rangos megmérettetésen is részt vett Szlovákiában, melyeken szintén dobogós helyezésekkel gazdagította éremgyűjteményét. Csilla legutóbb Olaszországban indult el egy hegyi futóversenyen, ahol 3, 5 km alatt mintegy 1000 m-es szintkülönbséget kellett leküzdenie. A rendkívül erős mezőnyben a 18. helyen végzett. A sportoló az év második felében többek között rangos szlovákiai és olasz versenyen indul majd el.

Kapcsolódó hírek