Ugrás a tartalomhoz

Sikeres főpróba (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Füzesabony SC 38-23 (13-13)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt kézilabdacsapata az utolsó felkészülési mérkőzésen.

Az NB I/B-s pontvadászatra készülő együttesünk az NB II-es szomszédvár csapatát látta vendégül szeptember 12-én. Feketéék a papírformának megfelelően jól kezdték a mérkőzést, hiszen a 8. percben 5-2-re, míg a 16. percben 8-4-re vezettek a Heves megyei gárda ellen. A folytatásban ellenben több cserét is végrehajtott Zsigmond György és a változtatások zavart okoztak a gépezetben. A vendégek jól megérezték a kövesdi hullámvölgyet, amely egy 5-0 -ás abonyi sorozatot eredményezett, így a kövesdi Kovács Péterrel megerősített látogatók a 20. percben átvették a vezetést. Az MKC rengeteg hibával játszott ebben a periódusban, a támadások nagy része labdaeladással végződött. Az első félidő hajrájában viszont sikerült rendezni a sorokat, ennek eredményeként fej-fej mellett haladtak a csapatok a szünetig.
Fordulás után villámrajtot vettek a Zsigmond tanítványok. Együttesünk egy 6-0 -ás sorozattal indította a második félidőt, így a 38. percben 19-13 állt az eredményjelzőn. Csapatunk többek között a mérkőzésen 9 gólig jutó Kleis vezérletével a folytatásban is fölényben játszott és fokozatosan növelte az előnyét. Mazákék a jó játéknak köszönhetően 25-17-re vezettek 44. percben, majd 10 perccel később tíz fölé nőtt a két csapat közötti különbség, így az utolsó hat percet 30-19-es kövesdi vezetésnél kezdték meg a felek. Az összecsapás hajrájában gálaelőadást tartottak a kövesdiek. Molnárék ezt a periódust 8-4-re nyerték meg, így végül 15 gólos hazai győzelemmel zárult az összecsapás. A siker értékét növeli, hogy Kovács Péter mellett Bán Norbert is játszott a vendég együttesben és a két kövesdi fiatal játékos összesen 11 gólt lőtt csapatunknak. Másrészt a 15 gólos különbség teljes egészében a második félidőben alakult ki, melyet kézilabdázóink 25(!)-10 -re nyertek meg. A bajnoki főpróba tehát jól sikerült, reméljük a magabiztos siker kellő önbizalommal vértezte fel Feketééket az első tétmérkőzés előtt.

Rajt másfél hét múlva

Az MKC szeptember 22-én, szombaton kezdi meg szereplését a másodosztályú pontvadászatban. Zsigmondék elsőként a Balassagyarmat vendégeként szállnak harcba a bajnoki pontokért. A találkozó 18 órakor kezdődik a Nógrád megyei városban. A mérkőzés előtt két órával, azaz 16 órától a két klub junior csapatai is megmérkőznek egymással.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Juhász 99 Füzesabonyi SC 38-23 (13-13)
Mezőkövesd, 100 néző, játékvezetők: Berényi, Pető
MKC: Kovács, Tóth, Sipos (kapusok), Benis 3, Zsigmond Á. 7 (1), Mazák 6, Fekete L. 2, Kleis 9 (1), Trivkovics 4, Molnár 2, Zele 2, Fekete D., Nyitrai J., Bán 2, Bán 1, Kovács P., Dusza M, vezetőedző: Zsigmond György
FSC: Gulyás, Magyar (kapusok), Kovács T., Bukta R., Csapó 2, Gál, Tamás Á. 3 (1), Bánrévi 1, Fügedi Cs. 4, Major 1, Veres, Pásztor P., Fügedi Sz., Kovács I. P. 1 (1), Kovács II. P. 5, Bán 6, Játékos-edző: Fügedi Csaba
Hetesek: 3/2 ill. 4/2
Kiállítás: 6 ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek