Ugrás a tartalomhoz

Figyelem: telefonos csalás

Mezőkövesd hírei

A hamis banki hívások árulkodó jeleit mutatja be a rendőrség legújabb preventív felhívása.

A szerv arra figyelmeztet, hogy számos árulkodó jele van annak, ha a banki ügyintézőként bemutatkozó csaló keresi az embert.

A beszélgetés során érdemes odafigyelni arra, hogy mit és hogyan kérdez és mond a hívó. Ugyanis a banki ügyintéző sose kérdezi meg, hogy melyik pénzintézetnél van az áldozat számlája, sose kéri netbank, vagy bankkártya adatait, az sms-ben kapott jóváhagyó kódunkat sem, sose sürgeti az ügyfelet, valamint nem kéri, hogy más számlára utaljon bárki is pénzt.

A Mátrix Projekt keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a csalások elkerülésére, a bűncselekmények felderítésére.

hmzs

A hamis banki hívások árulkodó jelei:  Egy banki ügyintéző:  - nem kérdezi meg tőlünk, hogy melyik pénzügyi intézetnél van számlánk,  - nem kéri bankkártyánk adatait, netbankos felhasználónevünket, valamint SMS-ben kapott jóváhagyó kódunkat sem,  - nem sürget minket,  - nem kér meg arra, hogy egy másik számlára utaljuk át a pénzt!     A Mátrix Projekt keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére, továbbá a csalások megelőzésére, melynek egyik legfontosabb eleme a lakosság széleskörű tájékoztatása.

Kapcsolódó hírek