Ugrás a tartalomhoz

Galambász-díjkiosztó

Mezőkövesd hírei

Nyitrai János és Vámos István nyerte meg az általános csapatbajnokságot 2023-ban a Tisza Tó Postagalambsport Versenykerületben.

A mezőkövesdi Z30 és Z03 Postagalamb Egyesület közös díjkiosztó ünnepséget szervezett, ahol az elmúlt évben kiemelkedően szereplő galambászokat jutalmazták.

A Z30-as egyesületből az általános csapatbajnokságot Nyitrai János nyerte meg Hindulák András és Hindulák Antal előtt. A negyedik helyet Rigó Gáspár, az ötödik pozíciót pedig Guba István szerezte meg. Mögöttük Lakatos Miklós, Patkós Miklós, Puskás József, Nyikes László és Radványi István végzett az első tíz helyen.

Az általános csapatbajnokságban a Z03 egyesületből Vámos István végzett az élen, a második helyet Nagy Zoltán, míg a harmadik helyet Vas Zoltán érdemelte ki. Mögöttük Nagy Csaba, Horváth János, Gál Ottó, Tóth András, Kiss János, Mezei Mihály és Vámos József sorrend alakult ki az első tízben.

A két egyesület közös versenyén, a Matyó Kupán Hindulák András diadalmaskodott, Nyitrai Jánost, Vámos Istvánt, Hindulák Antalt, Nagy Zoltánt, Rigó Gáspárt, Guba Istvánt, Lakatos Miklóst, Vas Zoltánt és Patkós Miklóst megelőzve az első tízben.

Az általános csapatbajnokságon és a Matyó Kupán kívül a rangos hazai és nemzetközi versenyeken kiemelkedően szereplő sportolókat is jutalmazták. Az okleveleket és a díjakat Kovács László, a Z03-as egyesület elnöke és Nyitrai János, a Z30-as egyesület elnöke adta át.

A díjkiosztó ünnepséget február 2-án tartották meg a Millennium Étteremben.

B. K.

Kapcsolódó hírek