Ugrás a tartalomhoz

Két siker

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a hétvégén lejátszott bajnoki mérkőzésen, viszont a Mezőkövesd Zsóry SE sakkozói kikaptak Kazincbarcikán.  

Az 5. helyen álló Debreceni VSC vendégeként lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC az OTP Bank Liga 23. fordulójában március 2-án. Az első félidőben mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek, de gólt szerezni egyik csapat sem tudott. A kövesdi együttes a 43. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez, amikor is Drazic két lépésről a keresztléc fölé bólintott. Fordulás után az első lehetőséget a hazaiak alakították ki, mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést; egy formás akció végén a csereként beálló Bőle 19 méterről a kapu jobb oldalába lőtt a 64. percben. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak még helyzetek, újabb gól azonban nem született, így a kövesdiek 1-0-ra megnyerték a mérkőzést és megszerezték első tavaszi győzelmüket a bajnokságban.

A Mezőkövesd Zsóry 23 forduló után a 12. helyen áll a tabellán 19 ponttal. A csapat legközelebb március 9-én, szombaton 12.45-kor a Diósgyőri VTK együttesét látja vendégül a Városi Stadionban.

Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala
Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala

A Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a 8. helyen álló Debreceni EAC gárdáját látta vendégül az NB II.-es bajnokság 20. fordulójában március 2-án. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Kovács találata után 4-1-re vezetett az MKC a 6. percben. Ezt követően egy 3-0-ás sorozattal egyenlítettek a vendégek, de a folytatásban újra a kövesdi együttes került lépéselőnybe, a 19. percben 9-7 állt az eredményjelzőn. A hajdúsági gárda ezután is szorosan tapadt a Mezőkövesdre, sőt a hajrában a vezetést is átvették, a 26. percben 12-11-es előnyben voltak a látogatók. Az MKC a szünet előtt fordított és 15-14-es vezetéssel vonulhatott pihenőre. A második játékrész szorosan alakult, de folyamatosan a hazaiak vezettek, a 46. percben 23-22-es előnyben volt a Mezőkövesd. A két pont sorsa a hajrában dőlt el, a kövesdiek 26-26 után egy 3-0-ás periódust produkáltak és végül 33-29-es győzelmet arattak.

Az MKC 20 forduló után 26 ponttal a 4. pozíciót foglalja el a tabellán. A csapat legközelebb március 9-én, szombaton 18 órakor a Szigetszentmiklósi KSK otthonában lép majd pályára, a Szigetszentmiklósi KSK Kézilabda Csarnokában.

A Mezőkövesd Zsóry SE sakkozói a Kazincbarcika VSC vendégeként ültek asztalhoz március 3-án, az NB II.-es bajnokság Barcza csoportjának 5. fordulójában. A hazaiak három táblán nyertek, a kövesdiek közül Becskei Zoltán, Kerek Krisztián, Paál-Szűcs Attila, Zelei Zoltán, Hevesi Zoltán, Kelemen György, Tóth László, Gáspár Muriel Aranka és Molnár Márton Ádám egyaránt döntetlent játszott, így a barcikaiak hárompontos, 7,5-4,5 arányú győzelmet arattak. A Mezőkövesd Zsóry sakkcsapata holtversenyben a 4. helyen áll a tabellán 28 ponttal és 4 csapatponttal. A kövesdi együttes legközelebb a Karsol-DSBK gárdáját látja vendégül. A bajnoki találkozó március 10-én, vasárnap 10 órakor kezdődik a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban.

B. K.

Kapcsolódó hírek