Ugrás a tartalomhoz

Számlaváltó csalás

Mezőkövesd hírei

A számlaváltó csalásra, a hamis ügyfelekre, beszállítókra és hitelezőkre hívja fel a figyelmet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság új bűnmegelőzési anyaga.

HÁZHOZ MEGYÜNK! Fókuszban a biztonság! SZÁMLAVÁLTÓ CSALÁS  Hamis ügyfél, vagy beszállító Megkeresik a vállalatot ügyfél, beszállító, vagy hitelező képviselőjeként. Ne dőljünk be egy hamis ügyfélhívásnak! A csaló azt kéri, hogy a partner jövőbeli számláinál módosítsák valamelyik banki adatot (számlaszám). Az így megadott számlaszámmal a csaló rendelkezik. Ellenőrizzen minden, állítólagos hitelezőtől érkező kérést! Keressen egy korábban az ügyféltől érkezett e-mail címet! Csak szükséges adatokat osszon meg cége alkalmazottairól! Jelöljön ki megbízott kapcsolattartót üzleti partnereinek!  Vezessen be biztonságos rendszert nagy összegű kifizetések esetére!

A felhívás arra kéri a vállalkozókat, hogy ne dőljenek be a hamis ügyfélhívásnak, ne adják meg és ne módosítsák a banki adataikat, például a bankszámlaszámot.

Hozzáteszik ezen felül egyebek mellett, hogy ellenőrizzenek minden hitelezőtől érkező kérést, csak szükséges adatokat osszanak meg a cégük alkalmazottairól és vezessenek be biztonságos rendszert a nagyösszegű kifizetések esetére.

B. K.

Kapcsolódó hírek