Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 26. (csütörtök) 12:17 Fülöp, Evelin névnapja van
 

 
Jelentkezés a „Tiszta udvar-rendes ház” városszépítő versenyre

Mezőkövesd Város Képviselő- testülete 87/2013 (III.27.) önkormányzati határozata alapján  meghirdeti a “Tiszta udvar rendes ház” elnevezésű városszépítő versenyt.


A felhívás az önkormányzat ciklusprogramjában meghatározott célt - nevezetesen a virágosítás, parkosítás  lakott területre való kiterjesztését - hivatott  megvalósítani. 
A korábbiakhoz hasonló módon kívánjuk megkeresni az egyes körzetekben a legszebb udvarokat és a gondozott házakat, portákat. Javaslatokat a területi képviselők mellett az építési hatósági feladatokat ellátó munkatárs tehet, illetve jelentkezhetnek rá a lakosok.

A szempontok, amelyek alapján a bíráló bizottság értékeli a  portákat:
ház ápoltsága:(homlokzat, tető és kémény esztétikai állapota, nyílászárók állapota, lábazat, stílusösszhang)
udvar: (arányos beültetettség, zöldfelület változatossága/harmóniája, ötletesség, kiegészítők, összhang)
telek virágosítottsága: (hagyományos virágok alkalmazása, díszértékkel bíró fák/cserjék alkalmazása, virág, mint az épület/ház dísze, ötletesség, összhang)
közterületi rész rendezettsége (járda állapota, gyalogos közlekedés akadálymentessége, gyep/fű ápoltsága, átereszek/árkok ápoltsága)

Jelentkezési határidő: 2013. május 31.

Jelentkezni személyesen a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal A épületében Guba Viktória munkatársnál vagy telefonon az 511-532-es telefonszámon lehet.
Az eredményhirdetésre a tárgyév októberi Képviselő-testületi ülésen kerül sor. A legszebb porták gazdáit  „Tiszta udvar – rendes ház” feliratú táblával (a tárgyév feltüntetésével) és a Mezőkövesdi Városgazdálkodási  ZRT. által felajánlott 6.000 Ft-os ajándékutalványokkal jutalmazzuk.Vissza

 

 


Weboldalkészítés